Türk-İslâm ülkücüsü Selahattin Arpacı, Taş Medrese’den Mektuplar adını verdiği eserinde, 1979-1981 yıllarında cezaevlerinde yakınlarına ve dostlarına yazdığı mektupları bir araya getirdi. Arpacı, bu mektupları bazı dostlarına okuttuğunu, onların da mutlaka bu mektupların yayınlatılması gerektiğini, artık onların ‘özel’ olmaktan çıktığını, çünkü bir dönem cezaevindeki ülkücülerin hayatını, his ve düşüncelerini anlattığını söylediklerini, bu nedenle bu mektupları bir kitap haline getirdiğini belirtiyor. Kitaptaki dikkat çeken mektuplardan biri ise, MHP Lideri merhum Alparslan Türkeş’e yazılmış. Arpacı, Isparta Kapalı Cezaevi’nden 28 Mayıs 1980’de yazdığı mektupta, menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden MHP’li Bakan Gün Sazak’la ilgili taziyesini iletiyor. Kitabın sonunda ise, bazı mektupların orijinal el yazmaları örnek olarak sunulmuş.

Selahattin Arpacı, Genç Ülküdaşa yazdığı mektubunda Turancılık fikrini şöyle anlatıyor: “Turancılık, yurt dışında, yani Türk devleti sınırları dışında kalan bütün Türklerle ilgilenmek, onların bulundukları yerlerde esaretten kurtulmalarını, hür ve mutlu olmalarını istemek, bunun için çalışmaktır. Bunu yaparken tek ve en önemli şart Türkiye devletine hiçbir zarar vermemek olacaktır.”

Berikan Yayınevi’nden çıkan kitabın önsözünü yazan Prof.Dr. E.Semih Yalçın da, 60’lı yıllardan 12 Eylül 1980 askeri darbesine kadar milliyetçi, ülkücü hareketin verdiği mücadelenin çetin geçtiğini belirterek şöyle diyor: “Binlerce şehit verilmiştir bu yolda… Birçok arkadaşımız da öğrenim hakkından, istediği şekilde hayatına yön verme ve ailesiyle bir arada özgürce yaşama hakkından yoksun bırakılmak, işkence görmek suretiyle ağır bedeller ödemişlerdir.”

Arpacı’nın, Taş Medrese’den Mektuplar adını verdiği kitabın mukaddimesini Prof.Dr. Orhan Kavuncu yazarken, Reşat Gürel, “Taşları Yayan Sular”,  Muharrem Şemsek de, “Selahattin Arpacı Beye” başlıklı birer yazıyla yer alıyorlar.