25 Eylül’de gittiğim memleketim Artvin’de, birçok dost ve arkadaşla görüşme fırsatı bulurken geçmişteki hatıralarım canlandı. Adil Karagülle, kardeşi Tan Karagülle, kırtasiyeci Tahsin Arslan, Remzi Yılmaz, Adem Demirhan  ve birçok arkadaşla sohbet etme im

25 Eylül’de gittiğim memleketim Artvin’de, birçok dost ve arkadaşla görüşme fırsatı bulurken geçmişteki hatıralarım canlandı. Adil Karagülle, kardeşi Tan Karagülle, kırtasiyeci Tahsin Arslan, Remzi Yılmaz, Adem Demirhan  ve birçok arkadaşla sohbet etme imkanım oldu.

Adem Demirhan’ın daveti üzerine eşimle birlikte Seyitler köyüne giderken Çoruh Üniversitesini görmek istediğimi söyledim. Adem de, direksiyonu kırarak şehirden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta, 187 dönüm arazi üzerine 17 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi  Seyitler Yerleşkesi’ne götürdü. Şehirden bakıldığında bir tepe arkasında kaldığı için görülmeyen üniversitenin düzlük bir alanda kurulduğu görülüyor. Üniversitenin bulunduğu alanı başkasını bilmem ama ben çok sevdim. Daha sonra Adem Demirhan’ın evine giderek bir gece kaldık. Seyitler köyünün Çoruh nehri kenarındaki bir mahallesinde oturan Adem’in evinin balkonundan Artvin çok güzel gözüküyor. Özellikle fotoğraf sanatçılarına seher vakti buradan şehrin resmini çekmelerini tavsiye ederim.

Artvin’de evinde bizi misafir eden akrabamız, gönül insanı Merkez Mahallesi Muhtarı Sezahir Şahin ağabeyden bahsetmeden geçemiyeceğim. Artvin Adliyesinden emekli olan Sezahir ağabey, aynı zamanda birçok meslek sahibi olarak biliniyor. Marangozluk yanında iyi bir akordion sanatçısı olan Sezahir Şahin,  Artvin’de Kahvecioğlu Vakfı’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu tarafından yaptırılan 22 metre yüksekliğindeki Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe’ye bizi götürdü. Bizi arabasıyla Atatepe’ye götüren Dere Mahallesi Muhtarı Kemal Beye de teşekkür ederim.

Artvin Kitapları  

Sezahir Şahin ağabey bana, Dört Mevsim Artvin Yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı “Geçmişten Geleceğe Artvin” albümü ile “Geçmişten Geleceğe Artvin-Göğe Komşu Topraklar” kitabını hediye etti.  Artvin  Valiliği tarafından 2008’de yayınlanan Geçmişten Geleceğe Artvin kitabında, şehrin kültür değerlerinin ortaya çıkarıldığı,  geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi olma amacı taşındığı görülüyor. 2006  yılında Geçmişten Geleceğe Artvin Projesi kapsamında başlatılan şiir, anı ve  kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı kitabın zengin bir muhtevaya sahip olduğu dikkatleri çekiyor.

Geçmişten Geleceğe Artvin kitabında Hikmet Kavasoğlu, Osman Nuri Yılmaz, Ali Naci Yıldız, Hülya Kaya, İlkiftar Ezberci, Oğuzhan Arslan, Muzaffer Yıldırım, İmsek Kılıç’ın şiirleri yer alıyor. Artvin konulu Anı Yarışmasında dereceye giren Ömer Yerlikaya, Nuri Aksakal, Fevzi Durmuş, Hikmet Kavasoğlu,Talat Balcı, Yalçın Temiz, Musa Öksüz, Nurşen Kumaş’ın yazıları ise okuyucuya Artvin şehri hakkında önemli bilgiler veriyor.

Kitabın Artvin’den Gurbete Mektup bölümünde de, Nazan Uzungül Köse, Yalçın Temiz, Beyhan Köse, Sami Özçelik, A.Aydın Karasüleymanoğlu, Ömer Yerlikaya, Nurşen Kumaş, Osman Süner’in yazıları  yer alıyor.  Kitabın Gurbetten Artvin’e Mektup bölümü ile  Eski Artvin’de Hayat Konulu Yarışma’da dereceye giren eserlerin yer aldığı bölümde de çok sayıda kıymetli imzalara rastlanıyor.