SUÇ GİRİŞİMLERİ

Konu ile ilgili Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başta Uyuşturucu olmak üzere tüm suç türlerine karşı artan bir gayretle mücadele yürütmektedirler. Hırsızlıkların önlenmesi ve meydana gelmiş hırsızlık olaylarının aydınlatılarak faillerinin yakalanması için özellikle çaba gösterilmektedir. Mücadelede öncelikle suçun önlenerek vatandaşların zarara uğratılmasının önüne geçilmesi esas alınmaktadır. Bu maksatla geçmişte bu suçu işleyenler ile uyuşturucu kullananların davranışları gözlemlenerek muhtemel suç girişimleri önlenmektedir.

AZALMA OLDU!

Yol kontrol, gece- gündüz devriye ve sivil ekiplerin sayıları çoğaltılarak Jandarma’nın caydırıcılığı arttırılmıştır. Hasat zamanında vatandaşlarımızın ürünlerinin çalınmaması için Komando timleri görevlendirilmektedir. Geçmiş tarihlerde işlenen fakat faili meçhul kalan dosyalar tekrar tekrar incelenerek yeni olaylarla benzeşen taraflarından elde edilen ipuçları ile aydınlatılmaları sağlanmaktadır. İlçe Jandarma Komutanlıkları, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve vatandaşlarımızın “Hayalet Timler” şeklinde tanımladığı JASAT timlerinin müşterek gayretleri neticesinde Sakarya İli Jandarma sorumluluk bölgesinde hırsızlık suçlarında önceki yıllara oranla bariz bir azalma sağlanmıştır" denildi.

Boğazına fırça sapı giren çocuk ağır yaralandı! Boğazına fırça sapı giren çocuk ağır yaralandı!

55 HIRSIZLIK OLAYI

Açıklamada, "2022 yılında 465 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bu olaylardan 406’sı aydınlatılmış ve 97 şüpheli tutuklanmıştır. 2023 yılında 359 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bu olayların 316'sı aydınlatılmış ve 61 şüpheli tutuklanmıştır. 2023 yılının ilk 5 aylık döneminde meydana gelen hırsızlık olayı 193 iken, alınan önlemler sonucunda 2024 yılının ilk 5 aylık döneminde meydana gelen hırsızlık sayısı 55 olmuştur" ifadelerine yer verildi.

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI!

Yapılan açıklamada, vatandaşlar dolandırıcılara karşı da uyarıldı.  Açıklamada, "Hırsızlık ve dolandırıcılık mağduru olmamaları için banka mevduatlarından ve sahip oldukları kıymetli eşyalarından kimseye bahsetmemeleri, sosyal medya ve WhatsApp durumlarında  evlerinde bulunmadıklarının anlaşılmasını sağlayacak paylaşımlar yapmamaları, sosyal medya ve WhatsApp durumlarında altın-mücevherat ve kıymetli eşyaları ile çekilmiş fotoğraf paylaşmamaları, fındık, meyve ve  tahılları  hasat sonrası açık alanlarda bırakmamaları, ev ve iş yerlerine imkanlar ölçüsünde kamera ve alarm sistemleri kurmaları ve durumlarını şüpheli gördükleri araç ve şahıslar hakkında 112 İhbar Hattını veya Kolluk birimlerini haberdar etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

Editör: Zhantor Jateey