Sakarya’da yaşayan 42 yaşındaki Levent Kuvat, 2006 yılında evlendiği E.D. ile 2017 yılında boşandı. Bu evliliğinden bir çocuğu olan Kuvat, 2021 yılında başka bir evlilik yaptı. Boşanma kararından sonra mahkeme Kuvat’ın, eski eşine bin 250 lira nafaka ödemesine karar verdi.
İddiaya göre, eski eşinin hesaplarında bloke olduğunu söylemesi üzerine Kuvat, mahkemenin verdiği nafaka miktarını elden vermeye başladı. Daha sonra eski eş E.D., nafakanın ödenmediğini ileri sürerek Levent Kuvat hakkında yasal işlem başlattı. 
E.D.’nin banka hesabında bloke olduğu gerekçesiyle nafakayı elden ödediğini söyleyerek karara itiraz eden Kuvat ile taraflar arasında husumet başladı. Yaşanan olaylar nedeniyle eski eşi ile onun ailesinin ölüm tehditleri ile hakaretlerine maruz kaldığını söyleyen Kuvat, durumu yargıya taşıdı.
5 Haziran günü de, yeni eşiyle birlikteyken eski eşi E.D’nin erkek kardeşi N.D. ve bir kişi tarafından öldüresiye darp edildiğini ileri süren ve darp raporu alan Kuvat, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.
olum_korkusuyla_yasiyorum4
“O tehditler yavaş yavaş gerçek olmaya başladı”
Eşiyle nafaka sürecini bilerek evlendiğini ve yaşanan olay sonrasında psikolojisinin bozulduğunu aktaran Bilge Kuvat, “Nafaka sürecini bile bile eşimle evlendi. Sürekli hakaret, tehditler ve davalarla bu şekilde evliliğimiz devam ediyordu. Bu sürecin sonunda hakaret ve tehditlerin gerçeğe dönüştüğü 5 Haziran gününde Cebeci’de tatil yaparken eşim saldırıya uğradı, darp edildi. O anda yaşananlar çok kötüydü. Hastane süreci, tehditler nedeniyle evden çıkamaması, tehditler gerçek olmaya başladı ve bunun daha kötü bir olayla neticelenmesinden korkuyoruz. Devam eden adli süreç vardı, bunlara bir yenisi daha eklendi. Bu sürecin inşallah hakkaniyetli bir şekilde neticelenmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

olum_korkusuyla_yasiyorum3

“Müvekkilim ölüm korkusuyla yaşıyor”
Nafakayla ilgili yeni çözümlerin getirilmesi gerektiğini ve bununla ilgili çalışmaların olduğunu söyleyen Avukat Şeyma Baltalıçam ise, “Müvekkilim ölüm korkusuyla yaşıyor. Eşi çok mağdur ve 2021 yılında evlendi. Burada mağdur edilen kişi de aslında bir kadın, o da ikinci eş. Toplumsal ve sosyolojik olayların önüne geçmek açısından nafakanın daha adaletli bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 1 ay, 1 yıl, 5 yıl evli olanlar 30 yıl nafaka alıyor ve nafaka, ödeyenin ömrü kadar ya da nafaka alan kişi evlilik yapana kadar devam ediyor. Hiçbir borç sonsuz değil nafaka dışında. Ve hiçbir borcun ön görülen bir hapis cezası yok ama nafakanın hapis cezası var. Bu sebeple nafakanın hakkaniyetli bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Mağdurlar müvekkilim gibi şiddet gören ya da nafaka yüzünden adli süreçler yaşayan insanlar değil. Bu insanların yaşadıklarını görüp evlilikten uzaklaşan, evlenmek istemeyen ya da nikahsız birliktelik yaşayan çok fazla. Bu da toplumsal ve sosyolojik pek çok sorun haline geliyor. Bu sebeple eğer Türk aile yapısı sistemini önemsiyorsak bir an önce nafakayla ilgili adil bir düzenleme gerçekleşmesi gerekiyor ve bu konuda da çalışmalar olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

olum_korkusuyla_yasiyorum5