Prof. Dr. Mehmet Samsakçı, Araştırmacı Yazar İlyas Dirin, Yazar Dr. Oğuz Şenses’in konuşmacı olarak katıldığı programa, akademisyen ve edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi.
“Tanpınar standartların dışında bir edebiyatçıydı”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yazar Dr. Oğuz Şenses,“Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki, Ahmet Hamdi Tanpınar standartların dışında bir edebiyatçıydı. Tanpınar’ı okumak ve onu anlamak edebiyata gönül veren herkes için heyecan verici bir deneyimdir” ifadelerini kullandı.

“Benzersiz eserler ortaya koymuştur”
Konuşmasında Tanpınar’ın Türk edebiyatına olan katkısına vurgu yapan Prof. Dr. Mehmet Samsakçı,“Mutlaka okunması gereken edebiyatçılar vardır. Ahmet Hamdi Tanpınar da bu yazarların başında gelir. Türkiye’yi, dünyayı, insanı ve tabiatı anlamak için Tanpınar olmazsa olmaz bir yazardır.Dolayısıyla Tanpınar bizim uzağında kalma lüksümüz olmayan büyük bir yazardır. Kendisi olmasaydı modern Türk edebiyatında birçok şey eksik kalırdı. Edebiyatın hemen her formunda verdiği eserlerle Türk edebiyatında başlı başına bir yazardır ve benzersiz eserler ortaya koymuştur” dedi.

“Söz konusu Tanpınar olunca sürprizlere açık olmamız gerekiyor”
Araştırmacı Yazar İlyas Dirin ise,“90 yıllarda edebiyat dergilerini yönelik çalışmalarım vardı. Ahmet Hamdi Tanpınar’ı o dönemde tanıma fırsatı buldum. Lise yıllarımdı. Tanpınar’ın kitabında yer almayan yazıları bir arkadaşımızla birlikte topluyorduk. 2002 yılında bu yazıları basma fırsatımız oldu. 3 baskı yaptık ve her baskıda yeni yazılar bulduk. Halihazırda da yeni yazılar çıkmaya devam ediyor. Söz konusu Tanpınar olunca sürprizlere açık olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Next




