Sakarya Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu, Pirahmetler Mahallesi’ndeki üç tarlayı borç nedeniyle satışa çıkardı. Alanların büyüklüğü 2.998 ila 3.356 m² arasında değişiyor ve muhammen değerleri 1,4 milyon TL’den 9,6 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Satışın duyurulmasıyla birlikte bölgede tarım yapan çiftçiler ve taşınmaz sahipleri, özellikle arazilerin üretimden çekilmesi ve gelir kaybı yaşanması ihtimalinden endişe duyuyor.

Dijital dönüşümde küresel finans yeniden yazılıyor
Dijital dönüşümde küresel finans yeniden yazılıyor
İçeriği Görüntüle

Artırma tarihleri ve koşulları

İlk artırma 11-18 Şubat 2026, ikinci artırma ise 11-18 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak. Her taşınmazın artırma saati farklı. Detaylı bilgi ve görseller için esatis.uyap.gov.tr üzerinden 2026/7 satış dosya numarası ile erişim sağlanabiliyor.

Tarım alanlarımız risk altında

Bölgede tarım yapan üreticiler, arazilerin satışa çıkarılmasının hem üretimi hem de yerel ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini belirtrti.. Tarımın sürdürülebilirliği ve küçük üreticilerin korunması için acil önlemler çağrısı yapıldı. Taşınmazların satışında imar durumu ve kayıtlı şerhler için bilirkişi raporları incelenebilecek. Satış, İcra ve İflas Kanunu’nun 114 ve 126. maddelerine göre yapılacak ve irtifak hakkı sahipleri de ilgililer arasında yer alıyor.