Yarışmayı Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim yöneticileri, öğretmenler ve vatandaşlar izledi. Müzikle dolu gecenin açılış konuşmasını yapan organizasyondan sorumlu şube müdürü Mehmet Salih Güvendi büyük emekler sonucu hazırlanan ses yarışmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
 
Mart ayında ön elemesi yapılan yarışmaya 293 aday arasından 21 finalist seçildi. Final yarışması; Ortaokullar, liseler ve öğretmenler arası olarak 3 kategoride düzenlendi. Finalistler Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği kategorilerinde eserler seslendirdiler. Yarışma sonucunda her kategori için jüri özel ödülü ve en iyi sesler seçildi.

 
Ortaokullar arasında “en iyi ses” kategorisinde birinciliği Hendek Şehit Mahmutbey Ortaokulu’ndan Beyzanur Şafak “Bahçe Duvarından Aştım” türküsüyle kazanırken, liselerde “en iyi ses” birinciliğini Cevat Ayhan Fen Lisesi’nden Cemre Karahancı “Kırmızı Buğday” isimli eserle kazandı. Öğretmenler kategorisinde “en iyi ses” ödülünü Pamukova Kemaliye Ortaokulu Öğretmeni Fethullah Cihan Alagöz “Ne dert kalır ne hüzün bir sudur akar zaman” isimli parçayla kazandı.
 
Jüri özel ödülüne Ortaokullarda Erenler Yücel Ballık Ortaokulundan Kardelen Dinçer, Liselerde Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Osman Sevil, Öğretmenler arasında Serdivan Anadolu Lisesinden İpek Kaya layık görüldü.
 
Ses Yarışması birincilerine ödüllerini Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ve eşi verirken, Jüri Özel ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu verdi. Geçen yıl olduğunu gibi bu yılda tüm finalistlere bağlama, keman, gitar, kemençe ve ney olmak üzere istediği enstrüman hediye edildi. Ödül töreninde ses yarışması birincilerine çeyrek altın, plaket ve katılım belgesi, jüri özel ödülü kazananlara gram altın, plaket ve katılım belgesi verildi.
 
Ödül töreninde ayrıca yarışmaya destek sağlayan sponsorlara ve jüri üyelerine; Teşekkür Plaketi ile çiçek takdim edildi.
 
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nilgün Sazak, Öğretim Görevlisi Kazım Gürkan, Öğretim Görevlisi Hamdi İtil, Öğretim Görevlisi Tuncay Kardaş’ın jüri üyesi olduğu yarışmanın düzenleme komisyonunda Adapazarı Nuri Bayar Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ahmet Burak Deniz, Erenler Vali Mustafa Cahit Kıraç Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Deniz İlaçan, Cevat Ayhan Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Oğuz Özler, Erenler Ali Dilmen Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Seyfullah Şimşek, Güneşler Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Şule Gökçay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Projeler ekibi Müzik Öğretmeni Şafak Çam görev yaptı.