“KABUL ETMİYORUZ”
Öğrenci Sendikaları Sakarya Üniversitesi Temsilciliği geçtiğimiz günlerde UKOME kararıyla alınan ve cumartesi günü yürürlüğe giren ulaşım zammını protesto etti. Sakarya Üniversitesi giriş kapısında bugün yapılan protestoda sendika adına açıklamalarda bulunan Leyle Kocaman, “Ağır geçim sıkıntısı yaşayan biz öğrencilerin, yoksul halkın, emekçilerin, işçi sınıfının ve emeklilerin tek ulaşım aracı olan toplu taşımaya yapılan zamlarla yaşamlarımız daha da zorlaştırılıyor. Enflasyon ve hayat pahalılığı ile beli kırılan ücretli çalışanlar ile biz öğrenciler bu taşıma ücretleri ile seyahat etmeye zorlanıyoruz. En doğal insan hakkı olan seyahat etme hakkımıza yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından iyi bir gelecek hayali ile geldiğimiz üniversitede ulaşım giderimiz arttırılarak okuma özgürlüğümüz de elimizden alınmak isteniyor” dedi.

“GELDİĞİMİZ ŞEHRE HAPSOLDUK”
Öğrencilerin geçim sıkıntısından ağır biçimde etkilendiğini belirten Kocaman, “Türkiye genelinde halihazırda yaşanan geçim sıkıntısından en ağır biçimde etkilenen öğrenciler adına bu zam kararı, bir yandan okuyup bir yandan çalışarak geçimini sağlamaya çalışan binlerce öğrenciyi ve ailelerini derin bir endişeye sürüklüyor. Ülkenin dört bir yanından gelip, bayram tatilinde kısa bir süre de olsa ailesini görmek için gitmek isteyen öğrenciler, oldukça yüksek şehirler arası otobüs ücretleri ile karşı karşıya kalıyor. Öğrenci olarak geldiğimiz şehirlere, bu sebeple hapsolmuş durumdayız. Bizlerin okuyabilmesi için her türlü ekonomik zorlukla boğuşan ailelerimize ulaşım maliyeti ile daha fazla yük olmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ZAMLAR GERİ ALINSIN”
Hayat pahalılığının öğrencileri çıkmaza sürüklendiğini vurgulayan Kocaman, “Öğrenci Sendikası olarak bu hayat pahalılığının bizleri, sıra arkadaşlarımızı sürüklediği çıkmazı görüyor ve bu durumun acilen tersine dönmesi için mücadele ediyoruz. Öğrencilere reva görülen gelecek kaygısını öngörerek ‘geleceğimizi kurtaralım’ çağrısı yapıyoruz. Artık bugünümüzü kurtarmak için bile sesimizi yükseltme ihtiyacı hissettiğimiz bir noktaya geldik. Öğrenciler otobüste başını cama yasladığında ceplerindeki üç kuruşu nasıl denkleştireceğini, mesai saatlerini ders saatlerine nasıl uyduracağını düşünerek değil; hangi kitabı okuyacağını, ders çıkışı nerede kahve içeceğini, kendi alanında nasıl gelişeceğini düşünerek yolculuk etsinler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz: Krizin faturası öğrencilere kesilemez, krizin yükü öğrencilerin sırtına bindirilemez! Ulaşım zamları geri alınsın” şeklinde konuştu.