Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı faaliyetlerine karşı operasyonlarını sürdürüyor.

A W448094 05
KAÇAK KAZI İHBARI
Bu çerçevede Akyazı ilçesi Boztepe Mahallesi’nde kaçak kazı yapıldığına dair alınan ihbar üzerine harekete geçen ekiplerce yapılan operasyonda; K.H. (67), M.Ç. (61) ve B.K. (45) isimli şahıslar, kaçak kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandı.

RUHSATSIZ BUNGALOVDA KAHREDEN ÖLÜM!
RUHSATSIZ BUNGALOVDA KAHREDEN ÖLÜM!
İçeriği Görüntüle

A W448094 04
TAM TEÇHİZAT!
Operasyonda; 1 adet jeneratör, 2 adet kazma, 1 adet balyoz, 3 adet hilti, 2 adet kürek, 3 adet elektrik kablosu, 1 adet yeraltı görüntüleme cihazı, 10 adet el yapımı patlayıcı, 3 kilogram beyaz renk patlayıcı olduğunu değerlendirilen toz madde, 2 buçuk kilogram sarı renk patlayıcı olduğu değerlendirilen madde, 1 adet mini ekskavatör ve çeşitli ebatlarda inşaat malzemesi ele geçirildi.

A W448094 03
PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ!
Ele geçirilen 10 adet el yapımı patlayıcı ile diğer patlayıcı olduklarını değerlendirilen maddeler, Patlayıcı Madde İmha Timi ile Olay Yeri İnceleme Timi tarafından bölgede kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi. Konuya ilişkin Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde tahkikata başlanıldı.

A W448094 06
NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI!
Öte yandan, operasyon anı ise kameralara yansıdı. Bir kişinin kepçe ile kazıya devam ettiği esnada jandarmayı görünce yüzünde oluşan ifade ise dikkatlerden kaçmadı.

A W448094 01