Sakarya’nın da imalatı ile destek verdiği sektördeki önemli kuruluşlardan Alkan karöser LTD. ŞTİ. işgücü ihtiyacı ve ilave istihdam için İŞKUR’la 100 kişilik İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzaladı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Mesut ALKAN, Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlere yönelik üretilen mobil hastane setleri ile ihracatlarının yüzde 50 arttığını, iç piyasaya yönelik artışla birlikte büyük bir ivme yakaladıklarını belirtti. Vali Yardımcısı Selda Dural, üretime, ihracata ve ilave istihdama desteklerinden dolayı firma yetkililerini kutladı. Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde gerçekleşen 100 kişilik ilave istihdama ilişkin İşbaşı Eğitim Programı Sözleşmesi, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş, Vali Yardımcısı Selda Dural ile Alkan Grup yöneticileri arasında imzalandı.
iskur_sgk_protokol2
Mobil hastane setleri ihracatı % 50 arttı.
Şirketin yönetim kurulu başkanı ve sahibi Mesut Alkan, “Teknolojideki gelişmeler, taşınabilir mobil araçların üretimine olanak sağlamıştır. Deprem, afet, acil durumlar ve gündelik işlerde kullanılan mobil ve ilgili araçların üretimi ve kullanımının artması bu alanda işgücü ihtiyacını da artırmıştır. Hem yurtiçi hem yurt dışında geniş kullanım alanına sahip olan mobil araçlar, çeşitli kurum ve kuruluşlara özel dizayn edilerek mutfak-yemekhane, sağlık, eğitim, sahne, savunma, güvenlik gibi amaçlara hizmet etmektedir. Çeşitli alanlarda özel çözümlerle dünyanın birçok noktasına ihracat yapan Alkan Grup, Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlere yönelik ürettiği mobil hastane setleri ile ihracatını yüzde 50 arttırarak büyük bir ivme yakalamıştır. Dolayısıyla, her yıl artarak davam eden imalatımız ve 110 kişilik istihdamımıza ilave 100 kişi daha katarak artan talebi karşılamak, istihdama ve ihracata daha fazla destek olmak istiyoruz. Bunun yanında, Ferizli Organize Sanayi bölgemizde 20 dönümlük arazimizde üretim kapasitemizi artıracak inşaat çalışmalarımızda devam etmektedir” dedi.

“Sakarya’da mobil özel araç imalatı artıyor”
Sakarya Vali Yardımcısı Selda Dural ise, “Kamu hizmetlerinin genişlemesi, hizmet sunumunda kalite, etkinlik ve verimlilik kavramları ile daha hızlı ve ucuz stratejilerin geliştirilmesini beraberinde getirmiştir. Tam da bu noktada mobil özel araç imalatları bütün bu hususlara cevap verecek fırsatlar oluşturmaktadır. Ayrıca, özel şirketlerin Pazar ağlarının genişlemesi, Kurumsal hizmetlerin en ücra köşelere kadar yaygınlaşması da bu tür araçlara olan gereksinimi de artırmıştır. Bunun yanında, deprem ve doğal afetler sonrası mobil özel araç imalatlarına talep en üst seviyelere çıkabilmektedir. Gelinen noktada, bu tür araçların Sakarya’da imal ediliyor olması gurur vericidir. Ayrıca, sektör Sakarya’da çok hızla gelişmekte olup, bu alanda imalat yapan işletme sayıları her geçen gün artmaktadır. Zira, sektörün imalatları arasında, karavan çeşitleri, platformlar, özel imalat karoser ve treyler ile frigo araçlar yer almaktadır. Dolayısıyla, bu sektörde imal edilen mobil özel araçlara yönelik artan talep, ihracat ve istihdama destek olmaktadır.  İstihdama ilave destek sağlayan firma yetkililerini kutluyorum” şeklinde konuştu. 

“Yeteri kadar işgücü bulmakta zorlanıyoruz”
Alkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Alkan, imalatta çalışacak 18-40 yaş arası meslekli veya mesleksiz işgücüne ihtiyaç duyduklarını ve yeteri kadar işçi bulmakta zorlandıklarını belirtti. Ayrıca, kaynakçı (argon, gazaltı, mig-mag), şasi ve çelik kaynakçısı, montajcı, mobilya ve dekorasyon, alüminyum doğramacı, hidrolikçi, su tesisatçısı, elektrik tesisatçısı ve makine teknikerlerine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Alkan, meslek öğrenmek isteyenler için işletmelerinin bir eğitim yuvası olduğunu hatırlatarak, Mesleki Yeterlilik Sertifikası, Ustalık belgesi ve diğer sertifika programları ile nitelikli işgücünün yetiştirilmesine de destek sağladıklarını vurguladı ve başvuruların hem İŞKUR üzerinden ve hem de firmaya şahsen yapılabileceğini açıkladı.