Tanesi 5-6 liradan satılan enginarlar çiftçinin yüzünü güldürürken çiftçiler, rekolteden de fiyatlardan da memnun olduklarını belirttiler.
Pamukova'daki mahallelerde yaşayanların geçim kaynakları arasında yer alan enginar, tarım işçilerinin türlü zahmetleriyle çeşitli aşamalardan geçtikten sonra tüketiciye ulaştırılıyor.
Sabahın ilk ışıklarında tarlalara gelen işçiler, ellerindeki bıçaklarla kesim yaptıktan sonra enginarları sırtlarında taşıdıkları küfelere doldurarak tarlanın kenarındaki römorklara boşaltıyor.

enginar_hasadi2
Çiftçiler tarafından traktörlerle taşındıktan sonra sayımı yapılan enginarlar, kamyonlara yüklenerek İstanbul'daki hallere gönderiliyor.
Hasadı süren enginardan bu yıl 4 bin ton civarında rekolte bekleniyor.
Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya, "Bin 500 dönüm arazi üzerine ekili enginar, şu anda tane olarak 5-6 liradan satılıyor. Bu sene gerçekten üreticinin yüzü gülüyor. Fiyat olarak da rekolte olarak da bu sene çok iyi bir verim var. Dönümünde 2-3 bin adet arası verim alabiliyoruz. Enginar hasadı 1- 1,5 ay sürüyor" dedi.

Kırcaali Yaylası kemençe  horon ve türkülerle şenlendi Kırcaali Yaylası kemençe horon ve türkülerle şenlendi

enginar_hasadi3
Pamukova Fevziye köyünde çiftçilik yapan Namık Kemal Camcı da, "Bizde ilk erkenci ürün enginar var. Şu an için rekolte çok iyi. Fiyatlar çok iyi. Hasadın yarısını yaptık. Çiftçinin yüzü gülüyor" şeklinde konuştu.
Bahadır Taşkın isimli üretici de, "Biz çiftçiler olarak bu yıl enginar rekoltesinden memnunuz. Fiyatlar da çok iyi. Yağmurlardan dolayı rekolte de bu yıl çok iyi. Enginar tane olarak satılıyor. Enginarın verimi yükseldi ve bu yıl sezonu böyle kapatırız diye düşünüyoruz çiftçiler olarak" dedi./ Mehmet KARAKAŞ

enginar_hasadi6enginar_hasadi5enginar_hasadi4