TARIMSAL KIRSAL KALKINMA ANLATILDI

2023 yılını proje, çapraz ticaret, yurt içi ve yurt dışı fuar ve ziyaretler yılı ilan eden ASKON ilk toplantıda Tarımsal Kırsal Kalkınmayı desteklemeyi dinledi. IPARD Sakarya Koordinatörü Onur Çivicioğlu, kırsal kalkınmaya dair ASKON ve GENÇ ASKON üyelerini bilgilendirdi.  Kırsal kalkınma ve IPARD desteklerinin anlatıldığı toplantı üyelerin hayli ilgisini çekti. IPARD, Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı olarak biliniyor. Gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe Avrupa Birliği’nden aday ülkelere birçok destek veriliyor.

WhatsApp Image 2023-01-08 at 14.41.07

ÜRETEN VE İSTİHDAM SAĞLAYAN BİR YIL OLACAK

2023 yılının ASKON üyelerinin yılı olacağına vurgu yapan Başkan Engin Tumbaz “ASKON ve GENÇ ASKON üyelerimiz bu yılı ziyaretler, çapraz ticaret organizasyonları, fuar organizasyonları gibi etkinliklerle dolu dolu geçirecek. Yılın ilk toplantısında üyelerimize tarımsal kırsal kalkınmaya dair bilgiler verildi. Verilen bilgiler ile Tarım ve hayvancılıkla ilgili üretimini artırmak, işini büyütmek isteyen üyelerimize katkı sunuldu. Bu sene her alanda birçok etkinliğimiz olacak. Özellikle şube ziyaretleriyle çapraz ticaret, yurt dışı ziyaretlerimiz yoğun olacak. Üreten, istihdama katkı sağlayan iş adamı üyelerimize daha fazla katkı sunacağımız bir yıl geçirmek istiyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2023-01-08 at 14.41.07 (2)

100.YIL’DA İHRACAT HEDEFİMİZ YÜKSEK

 Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında her zamankinden daha çok üretim ve ihracat yapmayı planladıklarını aktaran Başkan Tumbaz “ Hem şehrimiz hemde ülkemiz için çok önemli bir yıl geçireceğimizi düşünüyorum. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Sakarya Şubesi olarak hedefimizi daha çok üretim daha çok istihdam olarak yeniledik. 2023 yılı daha çok üreten, ihracatını artıranların yılı olacak. Üyelerimize ticari hacimlerini genişletmelerine olanak sağlamak için çok sayıda organizasyon planladık” dedi.

WhatsApp Image 2023-01-08 at 14.41.07 (1)