Karasu Merkez Çarşılı Camii altında çay ocağı işletmeciliği yapan 55 yaşındaki Aydın Birinci, giyimi, tatlı dili ve hizmet prensibiyle dikkat çekiyor. Ütülü pantolonu, renkli gömlekleri, barmen yeleği, papyonu ve cilalı ayakkabılarıyla servis yapan “Muhtar” lakaplı Aydın Birinci olmadığında, müşteriler çay ocağına gitmiyor ve çay satışları düşüyor. Üç yıldır Karasu’da çay servisi yaptığını fakat 16 yıldır aynı kıyafet düzeniyle hizmet verdiğini ve giyiminden hiç ödün vermediğini belirten Birinci, “Şu an çalıştığım çay ocağının ilk patronu dükkanı devretti. Ben de birkaç gün yardım için onun yanındaydım. Ayrılınca işletmeci beni arayarak geri dönmemi istedi. Ben olmayınca satışlar sıfıra inmiş ve müşteriler ben olmazsam çay içmeyeceklerini söylemiş. Ben de mecbur kaldım yeniden işe döndüm” dedi.


Kalp hastası olduğu için çalışmak istemediğini ama müşterilerini kıramadığı için sağlığını hiçe sayarak yeniden servis yapmaya başladığını ifade eden Birinci, “Bu çay ocağı üç kez işletmeci değiştirdi. Ama ben demirbaş gibi kaldım. İşletmeyi devralan kişi, benim de kalmamı şart koşarak devralıyor. Paraya pula bakmadan ben de kalıyorum burada” diye konuştu.


Kıyafetine alışık olmayanların kendisini çay ocağı personeli olmadığını düşünerek etrafa bakındığını ve garson aradığını belirten Birinci, “Benim servis yaptığımı görünce şaşırıyorlar. Sonra o kişiler bir daha, bir daha gelmeye başlıyor. Ben müşterime saygımdan temiz giyiniyorum, karşılarına bu halimle çıkmaktan onur duyuyorum” şeklinde konuştu.