Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği SAKARYAGİAD yaptığı çalışmalarla doğru yolda olduğunu gösteriyor.

Kurulalı çok uzun bir süre olmasa da Sakarya’daki birçok sivil toplum kuruluşunun önüne geçtiğini söyleyebiliriz.

Zaman zaman yaptıkları çalışmalar medyada yer alsa da, aslında birçok hizmetlerini duyurmadıkları da biliniyor…

Tabi SAKARYAGİAD’ın kısa zamanda kendilerini bu kadar duyurmalarının nedeni adından da anlaşılacağı üzere “genç işadamları” tarafından kurulmuş olması.

Bünyesinde barındırdığı kuruluşlara ve yönetim kurulundaki isimlere bakacak olursak başarılarının nedenini anlamak zor değil.

Bir araya gelen işadamlarının yaş ortalamasının 30-35 civarında olduğunu göz önüne alırsak Sakarya’nın geleceği için ümit vaat ettikleri ortadadır…

Maalesef bugün Sakarya’daki birçok dernek ve odanın başında bizim gibi “fosiller” bulunmaktadır.

Bir kere bu koltukları kaptık mı da bir daha bırakmasını bilmiyoruz. 10 yıllarca bu makamları “işgal” edip bir halt da yapmıyoruz.

Yarın oturduğumuz koltuğu altımızdan alır diye de kimseyi yetiştirmiyoruz. Biraz sivrilmeye çalışanları da anında buduyoruz…

Tabi Türkiye artık eski Türkiye değil. Biz istediğimiz kadar gençlerin önünü kesmeye çalışsak da bu artık pek mümkün değil.

Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi gençler bu ülkenin en büyük dinamiğidir. Onlara her alanda fırsat verilmelidir.

Zaten bazılarımızı korkutan da, fırsat verildiğinde gençlerin bizlerden daha başarılı oldukları gerçeğini kabul etme zorluğudur…

Geçen hafta SAKARYAGİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, Sakarya Üniversitesi’nde “Sektörle Buluşma” etkinliğine katılıp öğrencilerle bir araya geldi.

Yakın geçmişte o sıralarda oturan ve daha sonra SAÜ’den “İnşaat Yüksek Mühendisi” olarak mezun olan Gökhan Korkmaz, öğrencilere tecrübelerini aktardı.

Kendi sektörü olan inşaat ile yapı sektörünün mühendislerden beklentilerini ve başarıya giden yolda yapılması gerekenlerden bahsetti…

Aklıma geldiği için soruyorum; bugüne kadar hangi sivil toplum kuruluşunun temsilcisi kendi sektörü ile alakalı çıkıp öğrencilere tecrübelerini aktardı?

Pek azı dersek yalancı çıkmayız. Zira Sakarya’da sivil toplum kuruluşlarının başında bulunan birçok ismin kendi sektörü hakkında yeterli düzeyde bilgisi dahi yoktur.

Öyleyse yapmamız gereken “SAKARYAGİAD doğru yolda” deyip bu gençlere destek olmaktır. Galiba bu bile bize zor geliyor…