Özellikle büyükşehirlerde taksi şoförlerinin olumsuz davranışları, artan şikayetlere neden olmuştu. İç İşleri Bakanlığı da 81 il valiliğine yazı göndererek, ticari taksilerin denetlenmesini ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini istemişti.
Konuyla ilgili olarak Sakarya Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ticari taksi şoförlerinin kurallara uymaları istenirken, aksi halde adli ve idari işlem yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları Devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. Kamu hizmetlerinin aksamaya mahal vermeksizin, değişen koşullara ve ihtiyaçlara uyumlu bir şekilde tüm vatandaşlarımıza ulaştırılması kamu düzeni ile yakından ilişkilidir. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğu şüphesiz kamu idarelerine aittir. 
Ticari taksilerde seyahat eden vatandaşlarımızın güvenilir hizmet almalarını sağlamak, yaşanabilecek sorunları en aza indirmek önem arz etmektedir. Bazı ticari taksi şoförlerinin kısa mesafe, çok uzun mesafe ya da olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı, ulaşım güzergahını uzatarak bazı yolculardan yüksek ücret talep ettiği ve bazı uygunsuz tutum ve davranışlar sergilediği gibi şikayetler sebebiyle, ticari taksilerde seyahat eden vatandaşlarımızın güvenilir hizmet almalarını sağlamak ve yaşanabilecek sorunları en aza indirmek amacıyla,  kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için İçişleri Bakanlığımızca konunun Valiliğimizce titizlikle takip edilmesi talimatlandırılmıştır.
Bu nedenle; il sınırları içinde ticari taksi şoförlerince;
-Kısa mesafe ya da çok uzun mesafeye yolcu alınmaktan kaçınılması,
-Olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu alınmaktan kaçınılması,
-Ödeme konusunda sorun çıkarılması (bozuk para olmaması ya da çok bozuk para verilmesi),
-Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımızın gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmesi,
-Araçların bakımsız ve /veya kirli kullanılması,
-Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmesi,
-Seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynanması, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuların rahatsız edilmesi,
-Araç içerisinde sigara içilmesi,
-Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulması,
-Araçta pazarlık usulü yolcu taşınması,
-Alkollü iken araç kullanılması yasaktır.
Aksine davranan şoförler hakkında ilgililerin bildirimi halinde tespit tutanağı düzenlemeye kolluk kuvvetleri ve belediye trafik zabıtası yetkili olup, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli/idari işlemler yapılacak, yıllık belirlenen yeniden değerleme oranına göre gerekli idari para cezası uygulanacaktır.    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”