Kudüs’e yapılan eserlerin sınırı olmadığını, bölgede ciddi eserler olduğunu belirten Uğurluel, “Kudüs bizim bir parçamız, kültürümüzün bir parçası” ifadelerini kullandı.

“Silah sesi duyulmadan Kudüs teslim edildi”

İngilizlerin 1917’de Kudüs’ü işgal etmesinden sonraki süreçte yaptıkları çelişkili reformlardan bahsederek bu çelişkileri irdeleyen yazar, “İlk olarak Abdülhamid Han’ın yaptırdığı Kudüs’ün o muhteşem abidevi saat kulesini yıktılar. Sonra Selahattin Eyyubi’nin 1187’de Kudüs’ü fethettikten sonra şehrin İslami kimliğini güçlendirme adına uygulamaya koyduğu Nebi Musa şenliklerini yasakladılar. Son olarak da Mescid-i Aksa’daki mihrabı tamir ettirdiler. Tabii burada bir çelişki var.” diyerek “Silah sesi duyulmadan Kudüs teslim edildi.” ifadelerine yer verdi.

Geleneksel Sanatlarımız köşesinde çeşitli görsel sanatlarda kullanılan ışınlı ve ışınsız güneş biçiminde süsleme motifi olan “Şemse” yer alırken; Anadolum köşesinde Balkanların bercestesi, İstanbul’un ağabeyi, Anadolu’nun can dostu olarak bilinen Edirne yer alıyor.

“Batı’da insan insanın kurdu; bizde insan insanın yurdu, umudu ve ufkudur”
“Batı’da insan insanın kurdu; bizde insan insanın yurdu, umudu ve ufkudur “ diyen gazeteci, yazar ve fikir adamı; Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan Serdivan Ajans içim kaleme aldığı bu ayki yazısında;” Medeniyet, Hakikat ve Adalet” konularını ele alıyor.

“Dijital olarak da takip edebilirsiniz
Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Serdivan Ajans’ın 32. sayısının Serdivan Belediyesi ve Serdivan Fikir-Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edilebileceği belirtilirken; ayrıca
issuu.com/serdivanajans adresinden de dijital olarak takip edilebileceği bildirildi.