Aile hekimleri, Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğine tepki amacıyla Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ve sendikaların çağrısına uyarak 16 Ağustos Pazartesi günü ve 27 Ağustos Cuma günü iş bırakma eylemi yapacak.
Sağlık Bakanlığının ek ödemeler için performansa dayalı yeni sözleşme getirdiğine dikkat çeken aile hekimleri, her işlem için 10 puan alınacağını, ek ödemenin ise ancak 100 puan tamamlandıktan sonra yapılacağını kaydederek, uygulamaya tepki gösteriyor.
Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki olarak iş bırakma kararı alan aile hekimleri, yürürlüğe giren yönetmeliğin Aile Hekimliği uygulaması açısından büyük bir kaosa neden olacağını, çalışanların özlük haklarında telafi edilemez kayıplar yaşatacağını ve kronik hastalık izlemlerinin uygulanabilir olmadığını kaydediyor.

İş bırakma eylemine katılan aile hekimleri pazartesi günü rutin kontrol, muayene gibi işlemleri yapmayacak. Koronavirüs aşı randevusu grev tarihine denk gelen vatandaşların aşıları ise bir sonraki gün uygulanacak ya da 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırabilecekler.