Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Adapazarı Gar ile Mithatpaşa İstasyonu arasında tren raylarını yer altına alacak ‘Ray dönüşümü ve Yeşil Koridor’ projesinde çalışmalar hızlanıyor.
Şehrin merkezini ikiye bölen, hayatın akışına ve trafiğe etki eden geçitlerin şehrin gündeminden çıkması ve ilçelere ADARAY’ın hizmet sunabilmesi için başlatılan proje kapsamında Adapazarı Gar’dan Mithatpaşa İstasyonu kadar olan kısımda tren rayları yer altına alınıyor.

PROJE ALANI İÇERİSİNDE ENERJİ AKIŞI KESİLECEK
Bu kapsamda rayların sökümü ve diğer inşa çalışmaları için 2 Eylül tarihi itibariyle Adapazarı Gar ile Mithatpaşa İstasyonu arasındaki bölümde tüm enerji akışı kesilecek.
ADARAY VE ADA TRENİ MİTHATPAŞA’DAN KALKACAK
Bu tarihten itibaren hali hazırda seferlerine devam eden ADARAY ve Ada Treni’yle ilgili düzenlemeye gidilecek. Bu iki tren seferinin başlangıç ve bitiş noktası çalışmalar tamamlana kadar Mithatpaşa İstasyonu olacak.

RİNG SEFERLERİ DÜZENLENECEK
Çalışmalar süresince şehir merkezine ulaşımın vatandaşlar açısından sorun olmaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından Gar Meydanı ile Mithatpaşa arasında ring seferleri hizmete alınacak. Ring seferleriyle ilgili detaylar da planlamaların ardından kamuoyuyla paylaşılacak.

Next




