Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin trafiği rahatlatmak amacıyla yaptığı “Yazlık Kavşağı’ndan” gün geçmiyor ki bir kaza haberi gelmesin.

Hele hava biraz yağışlı olunca “Yazlık Kavşağı’ndan” daha sık “maddi hasarlı” kaza haberleri geliyor.

Buyurun geçen gün özel bir araç “Yazlık Kavşağı’nda” kaza yaparak çapı 140 metre olan o geniş alanın içine girdi…

Bu kaza ne ilk olacak ne de son! Hele sabah ve akşam saatlerinde o kavşağı kullanıp da kazasız belasız giriş-çıkış yapan derin bir “oh” çekiyor.

Zira o kavşağa ana ve tali yollardan o kadar çok bağlantı yapılmış ki, girmek bir dert çıkmak başka bir dert.

En iyisi birçok vatandaş gibi mecbur olmadıkça “Yazlık Kavşağı’nı” kullanmadan başka bir güzergâh bulmak…!

Gerçi özellikle Camili ve Korucuk istikametinden Adapazarı’na gidenler kendilerine yeni bir güzergâh oluşturdu.

Sürücüler “Yazlık Kavşağı’na” girmemek için ya Sakarya Valiliği sapağından ya da Karaman ışıklarından Kaynarca “duble yoluna” giriyor.

Böylece yolları biraz uzasa da “Yazlık Kavşağı’na” girip başlarını belaya sokmadan evlerine rahat bir şekilde gidiyorlar…

Tabi “Yazlık Kavşağı’nın” yapım aşamasında birçok itiraz geldi. Bu kadar büyük çaplı ve giriş çıkışı bol bir kavşağın sağlıklı çalışmayacağı ifade edildi.

Ne hikmetse Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu uyarılara kulaklarını tıkadı. Tam tersi “Yazlık Kavşağı’nın” örnek bir proje olacağı gibi “absürt” ifadeler kullanıldı.

Hatta Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Yazlık Kavşağı” ile ilgili hazırlanan “simülatör” görüntülerinde trafiğin gayet rahat akıp sorun olmadığını ifade etti…

İyi de “simülatör” dediğiniz bilgisayar programı! Elinizdeki mevcut programı “simülatöre” yüklerseniz, tabii ki bilgisayarda “Yazlık Kavşağı’nı” tıkır tıkır işletir.

Ancak “simülatör” gerçek hayat değildir! Gerçek hayatta “simülatöre” yüklediğiniz bilgisayar programı dışında bir sürü sebep karşımıza çıkmaktadır.

Zaten “Yazlık Kavşağı’nda” meydana gelen kazalar da “simülatörde” olmayan ve gerçek hayatta da tahmin bile edilemeyen bu sebeplerden kaynaklanıyor…

Netice itibariyle çapı 140 metre olan bir kavşak yapmak meseleyi çözmüyor. Zira önemli olan büyüklük değil, fonksiyondur.

Şayet “Yazlık Kavşağı” yapılış amacındaki fonksiyonunu yerine getiremiyorsa ortada bir hesap yanlışlığı var demektir.

Bu yanlışlığı çözmek de Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Aksi halde “Yazlık Kavşağı kabusu” giderek daha ağır bir fatura ile karşımıza çıkabilir…