Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Yazlık Kavşağı’nda yaptığı devasa “dönel kavşak” hemen hemen her kesim tarafından eleştiri kaynağı oldu.

Özellikle her gün Yazlık Kavşağı’nı kullanmak zorunda kalan sürücüler kavşağın büyüklüğü konusunda fazlaca eleştiride bulundu.

Bu eleştiri kervanına biz de katılıp bu kadar büyük alana “dönel kavşak” yapmanın hiç de “mühendislik harikası” olmadığını söyledik…

Bunun üzerine Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan’dan bir açıklama geldi.

İhlas Haber Ajansı’na konuyla ilgili açıklamada bulunan Yrd. Doç. Dr. Aslan, uzun uzadıya bir dizi “bilimsel bilgiler” vererek “dönel kavşağı” yere göğe sığdıramamış.

Sonra da “geçiş hakkı soldan gelen sürücülere aitmiş” diye de “dönel kavşağın” nasıl kullanılacağı konusunda “ahkam” kesmiş…

Sayın hocam; bu milletin “dönel kavşağı” nasıl kullanması gerektiğini öğrenmesi için sizin Yrd. Doç. Dr. olmanıza gerek yok.

Kısa ve kestirme yoldan “dönel kavşaklara” girersin ve çıkarsın! Bunu her sürücü araç kullanmaya başladığı andan itibaren bilir.

Sanki bu şehirde ilk ve tek “dönel kavşak” Yazlık mevkiinde yapılıyor da kalkıp insanlara “ahkam” kesiyorsunuz! Buna düpedüz “milletin aklınla alay” etmek denir…

Neymiş efendim “mevcut lokasyonda battı-çıktı veya katlı kavşak sistemi gereksiz bir çözümmüş.”

Dahası “katlı kavşak sistemi ve battı-çıktılar yapmak gereksiz bir çözüm ve ‘vizyon’ eksikliğinden kaynaklanıyormuş.”

Gelişmiş ülkeleri, İstanbul, Ankara ve hemen yanı başımızdaki Kocaeli Belediyesini de “vizyonsuz” yaptınız ya helal olsun size. Doğrusu sizde de ne “vizyon” varmış…

Bakınız sayın hocam; açıklamanızda “yüksek yarıçaplı ‘dönel kavşak’ sisteminin, şehrimizin henüz alışık olmadığı bir sistem” olduğunu söylemişsiniz.

Anlaşılan, ister “yarıçaplı” olsun, isterse “çapsız” olsun, Adapazarı’nda neredeyse her iki sokak arasına bir “dönel kavşak” düştüğünden haberiniz yok.

Zaten bu konuda bir bilginiz olsaydı Adapazarlıların “dönel kavşağa” ne kadar “alışık” olduğunu bilirdiniz…!

Sayın hocama son bir hatırlatma; keşke bir de şu Serdivan’da ki Tunatan kavşağındaki “dönel kavşaklar dizisi” hakkında da bir açıklamanız olsaydı!

Belki bizleri de aydınlatır o bölgede yan yana yapılmış toplam “6 veya 7 kavşağın” hangi “vizyonun” eseri olduğunu da öğrenmiş olurduk.

Doğrusu “Yardımcı Doçent Doktorun kavşak vizyonu” bu ise vay bu şehrin haline! Bilmem anlatabildik mi…?