GENİŞ KATILIMLI İSTİŞARE

Bilişim sektörüne yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıya; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan, Sakarya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Yakup Köseoğlu, Sakarya Nehir Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Boru, SABİDER Başkanı Nahit Gök ve çok sayıda bürokrat katıldı. Toplantıya, 31. Meslek Komitesi Başkanı Enes Sevindik ve komite üyeleri ev sahipliği yaptı. Komite adına konuşan Meclis Üyesi Necmettin Kırık, sektörün sürekli geliştiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Sektörümüz yerinde durmadan büyüyor. Sakarya’nın bu gelişimde ön planda olması ve belirli alanlarda merkez haline gelmesi için çalışıyoruz. Nitelikli yazılım firmalarımız ve güçlü teknolojik altyapımızla önemli bir potansiyele sahibiz.”

4-902

“BİLİŞİME YATIRIM REKABETTE AVANTAJ SAĞLAR”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise Sakarya’nın üretim gücüne dikkat çekerek bilişim yatırımlarının önemini vurguladı: “Şehrimiz güçlü bir üretim altyapısına sahip. Otomotivde yakaladığımız başarıyı farklı sektörlere de yaymak istiyoruz. Bilişim alanına yaptığımız yatırımların rekabet gücümüzü artıracağını biliyoruz.”

3-1094

KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Meclis Başkanı Erdem Ercan, 31. Meslek Komitesi’nin sektörel birlik ve beraberliğe katkılarından dolayı teşekkür ederken, İl Müdürleri İsrafil Yıldız ve Emre Atmaca da Sakarya’nın katma değerli teknoloji üretiminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Sakarya’da kritik güzergâhlara önemli dokunuş
Sakarya’da kritik güzergâhlara önemli dokunuş
İçeriği Görüntüle

2-1296

SEKTÖRÜN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Toplantının devamında söz alan katılımcılar, sektörün mevcut durumu, beklentiler ve çözüm önerileri üzerine görüşlerini paylaşarak ortak bir yol haritası oluşturulmasına katkı sundu. Toplantı, Sakarya’nın bilişim ve teknoloji alanında daha güçlü bir konuma ulaşması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

1-1828