Kentte günlerce süren şiddetli sağanak ve derelerin taşması sonucu yaşanan sel felaketinin yerini güneşli havaya bırakmasıyla birlikte, vatandaşlar ve sporcular Kıran Tepe'nin yolunu tuttu. Kamp sandalyeleriyle tepeye gelen vatandaşlar manzaranın tadını çıkartırken, profesyonel yamaç paraşütü sporcuları da yaklaşan kış mevsimi öncesinde son uçuşlarını gerçekleştirdi.
Yaşanan felaketin ardından güneşli havayı fırsat bilerek uçuş yaptıklarını belirten profesyonel yamaç paraşütü sporcusu ve eğitmeni Kubilay Ertürk, "İlimizde bir sel felaketi yaşandı. Çok şiddetli yağmurlar yağdı, bir sezonda yağacak yağmur 3 günde yağdı. İnsanlar bu felaketten sonra güneşli havayı görüp burayı doldurdu” dedi.

Yamaç paraşütünün sanıldığı gibi tehlikeli olmadığını vurgulayan Ertürk, "15 kilo ile 120 kilo arası herkesi uçurabiliyoruz. Ekim ayının sonuna doğru sezon kapanıyor. Uçmak için, 20-25 kilometre hıza yakın bir rüzgar, kuzeyden esmeli. Bunun haricinde türbülanslı bir hava olmamalı. Burada çok tehlikeli bulut oluşumları olmuyor. Bu yüzden yeterli rüzgarda, özellikle yazın ısınan havayı da kullanıp çok yükseklere çıkıp uzun mesafede uçabiliyoruz. Burada saatlerce havada kalabiliyorsunuz. Bu işin mevsimi Mayıs ila Eylül ayları arası. Birçok yabancı sporcu ve yolcu geliyor. Turistik bir bölge olmaya başladı. Turistlerin uğrak noktası diyebiliriz. Bu sporu genelde tehlikeli olarak biliyorlar ama limitler dahilinde yapıldığı zaman çok güvenli bir spor. Rüzgarın ve paraşütlerin bir limiti var. Bunlara uyduktan sonra aslında istatistiklere inanıyorsanız halı sahadan risksiz bir spor. Dışarıdan gözüktüğü gibi tehlikeli değil. Size özgürlüğün tadına vardıracak bir aktivite" diye konuştu.

İlk kez yamaç paraşütü deneyimi yaşayan 18 yaşındaki Nilgün Hale Akkaş ise heyecanını dile getirerek, "Benim ilk uçuşumdu, ilk defa deneyimledim. Deneyimlemek için de güzel bir yer seçtiğimi düşünüyorum. Çok güzel bir histi uçmak. Çok özgür hissettirdi. Havada kuş gibi hissettim. Sıcaklık olarak üşümedim ama tabi ki yerdeki kadar da sıcak değil. Herkese tavsiye ediyorum. Sakarya bence ilk uçuş için iyi bir yermiş" ifadelerini kullandı.



Next




