KAÇAKÇILARA GEÇİT VERMEDİ

Haftalık asayiş raporu
Haftalık asayiş raporu
İçeriği Görüntüle

Sakarya kıyılarında kaçak avcılıkla mücadele eden ekipler, son yılların en büyük operasyonlarından birine imza attı. Karasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin koordineli takibi, denizlerdeki kaçakçılara geçit vermedi.

Kaçak (2)-5

850 KİLOGRAM BALIĞA EL KONULDU

16 Şubat Pazartesi günü (bugün) saat 16.15 sularında gerçekleştirilen operasyonda, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı şekilde avlandığı tespit edilen tam 850 kilogram kalkan balığı ele geçirildi. Piyasa değeri oldukça yüksek olan kalkan balıklarının, yasak avlanma usulleriyle yakalandığı belirlendi.

"DENİZLERİMİZİ KORUMAYA KARARLIYIZ"

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, başarılı operasyonu sosyal medya hesaplarından "Kaçak Avcılığa Dev Darbe" başlığıyla duyurdu. Yapılan açıklamada, su ürünleri stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın devamı için denetimlerin kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Kaçak (1)-6

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Kaçak avlandığı tespit edilen 850 kilogram kalkan balığına ilgili kanun gereği el konulurken, sorumlular hakkında idari para cezası ve yasal işlem başlatıldı. Ele geçirilen balıkların, mevzuat gereği değerlendirileceği öğrenildi.