Dünya doğal felaketlerle boğuşuyor.

Kasırgalar, fırtınalar, depremler birbiri ardına geliyor.

Hele son olarak ABD’de yaşanan kasırgaların yol açtığı yıkımın ardın Meksika açıklarında Pasifik Okyanusu’nda meydana gelen ve büyüklüğü 8.1 olarak açıklanan deprem tam bir felaket oldu.

Deprem yıkıp geçti, ölümlere ve yaralanmalara sebep oldu ama ortaya çıkan başka bir korkunç gerçek var ki, o da dünya ekseni Dünya ekseni tehlikesi!

Uzmanlar, 8 ve üzeri depremlerin dünya ekseninde kaymaya yol açtığını ifade ediyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) önce 8 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 8,1 olarak güncelledi.

11 Mart 2011'de Japonya’da yaşanan 8.9 büyüklüğündeki deprem dünyanın dönüş hızını artırmış, günler kısalmıştı. O dönem NASA’dan jeofizikçi Richard Gross 8.9’luk depremin dünyanın dönüş hızını artırarak 24 saatlik bir günü 1.8 mikro saniye (saniyenin milyonda biri kadar) kısalttığını belirtmişti. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu yetkilisi de depremin Japonya’daki ana adada 2,5 metre kadar kayma yarattığını ayrıca dünyanın ekseninde 17 santimetre kayma yaşandığı açıklamıştı.

Bilim insanlarına göre bir deprem sırasında kütle kayması Ekvator’a ne kadar yakın gerçekleşirse bu durum dünyanın dönüş hızını o kadar artırıyor. Dünyada bir gün 24 saat, yani 86.400 saniye sürüyor. Yıl boyunca mevsimsel değişikliklerden ötürü 1 milisaniye (1000 mikro saniye) değişiklik yaşanabiliyor.

Felaket tellallığı gibi olmasın ama bir şekilde dünya yörüngesinden çıkarsa ne olur?

Tabi ki dünya üzerindeki hayat sona erer.

Eğer yörünge değişirse, her şey çok hızlı bir şekilde değişir. Dünya ve üzerindekiler hızla güneşe yaklaşmaya başlar. Ufak değişimlerin bile dünya üzerinde büyük sonuçları olabilir. Güneşe çok az yaklaşmamız bile, dünyayı oldukça ısıtır. Aynı zamanda bu ısınmadan kaynaklı buzullar eriyeceğinden deniz seviyelerinde artış olur, belki de bütün karasal bölgeler sular altında kalır.

Dünyanın yörüngesini değiştirecek herhangi bir etkinin güneş Sistemi’nin geri kalanını da etkilemesi muhtemeldir. Gezegenlerin güneş etrafında dolanma yörüngelerindeki ufak değişiklikler bile, çarpışmalarına sebep olabilir.

Sonuç; korkarım ki kaçınılmaz sona doğru gidiyoruz.

Allah hepimizi felaketlerden korusun.