Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Özgür Aygün ile Sakarya Makedonya ve Tüm Göçmenleri Derneği Başkanı Zeki Sürer Başkan Toçoğlu’na katılımcılar adına geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Bu Millet Ölmeye Hazır
Özgür Aygün, “Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Gerçekten çok acı bir olayla karşı karşıya kaldık. Maneviyatımızı kullanarak böyle bir işe kalkışmaları bizleri derinden yaraladı. Milletimiz 20 gündür meydanlarda. Adeta 2’inci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verildi. Ancak bunu da başardık. Görüldü ki bizim milletimiz hiç siyasi bir düşünceye kapılmadan bir araya geliyor. Bunu tüm dünyaya da gösterdiğimize inanıyorum. Bu millet vatanı için, özgürlüğü için ölmeye hazır” diye konuştu.
Birliğimize Neden Oldu
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Büyük bir badire atlattık. Zaman içerisinde nasıl bir badire atlattığımızı daha net göreceğiz. Çünkü en kötü demokrasi en iyi darbeden evladır. Ancak bu girişimin sevindirici bir tarafı da var. Sadece siyasi partiler değil, sivil toplum kuruluşları, kurumlar, basın kuruluşları darbenin karşısında dik durdu. Bu durum ülkemizin geleceği açısından çok önemli. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederiz” ifadelerini kullandı.

Direniş Zihinlerimizde Sürecek
Başkan Zeki Toçoğlu, “İlk akşamdan itibaren Demokrasi Meydanı’nda güzel bir birliktelik var. Yaklaşık 20 gündür meydanlardayız. Arkadaşlar ciddi bir olayla karşı karşıya kaldık. Ülkemizde ilk defa Türk askeri kendi vatandaşına, polisine, askerine kurşun sıktı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ancak 15 Temmuz gecesi milletimiz çok büyük bir dirayet ortaya koydu. Hamdolsun bu girişimi savuşturduk. Önümüzdeki süreçte daha fazla işlerimize sarılacağız. Bir yandanda zihinlerimizde bu direnişi sürdüreceğiz” diye konuştu.