Yaklaşık 30 yıldır İstanbul’da ticaret, yöneticilik yaptıktan sonra Sakarya’nın Kocaali ilçesinde ‘Romanov koyun’ üretim çiftliği kuran İrfan Boz, Marmara Bölgesi’nde Romanov koyun üretimini başlatan ilk isimler arasında yer alıyor. 


Çiftliği yaklaşık 5 sene önce Kocaali ilçesinde kuran Boz, ilk olarak Ukrayna’dan 95 dişi, 5 koç olmak üzere 100 tane Romanov koyunu aldı. Boz, yılda iki kez doğum yapan ve her doğumda beşize kadar yavru veren Romanov koyunlarını yetiştirmeye devam ediyor. Adeta kuzu makinesi olan Romanov cinsi koyunun üreticiliği yapan İrfan Boz, hem ülkeye katkı yapmak hem de bulunduğu bölgeye hayvancılığı aşılamayı amaçlıyor.
Koronavirüs sonrasında uzun süre Ukrayna'ya gidemediğini söyleyen Boz, "İthalat ile ihracatın kontrollü şekilde tekrar başlamasıyla Ukrayna’ya giderek yeni koyunlar getirdim. Üretim ve satışa kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.


100 koyunla başladığı hayvancılıkta, şu anda yavrulayacak koyunlarla birlikte sayının 800’lere ulaşmasını beklediğini dile getiren İrfan Boz, “Bu koyunlar Türkiye’nin her ikliminde yetiştirilebilir. Diğer koyunlara göre Romanov koyununun eti daha lezzetlidir, kokusu yoktur. Allah nasip ederse yeni getirdiğim 300 koyundan güzel bir sürü oluşturacağım. Vatandaşlara bu kazançlı yatırımı önererek tavsiye ediyorum. Hem ülke hem de milletime kazanç sağlama amacı ile yapıyorum bu işi” dedi.