Bu hafta sonu Eğitim-Bir-Sen 10. Türkiye Buluşması için Antalya’da idik.  81 il teşkilatının şube yönetimleri ve ilçe temsilcileri ile temsilci vekillerinin katıldığı toplantı çok verimli ve güzel geçti.

Toplantı sürecine çok iyi hazırlanmış, herkesi memnun eden bir genel merkezimiz vardı. Bu tarz toplantılar serbest vakitler de dahil teşkilatın kaynaşması, hareket birliği,  bilgi alışverişi ve  ufuk açıcı sohbetler için müthiş bir fırsat oluyor. 

Yeni anayasa ve mevzuat, YÖK Kanunu, kredi ve yurtlar kurumu, reform süreci, karma eğitim dayatması, şûra kararları, kariyer basamakları, 28 Şubat mağdurları, ek ders esasları, okullara bütçe, eğitim kurumlarında iş sağlığı ve iş güvenliği, ek tazminat,  öğretmen açığı,  öğretmen yetiştirme, mesleğe hazırlık, hendek mağduru öğrencilerin eğitimi, müfredat, İlksan, kılık kıyafet eylem kararlılığı, yetim ve mülteciler ile gerekirse alanlara ineriz, dokundurtmayız dediğimiz kırmızıçizgimiz iş güvencesi gibi önemli konular ele alındı.

10. Türkiye Buluşmasının en önemli taraflarından biri de bu kez 15 farklı ülkeden gelen 36 sendika yöneticisinin olması idi. Daha önceden birkaç farklı ülkeden sendikalar ile işbirliği protokolü yapılmış idi. Bu buluşma ile işbirliği protokolü yapılan ülke ve sendika sayısı da artmış oldu. 24 yaşına giren çeyrek asırlık erdemliler hareketi bugün itibariyle dünyaya da söyleyecek sözümüz var demiştir. 

Genel Başkanımız Ali Yalçın, göreve gelirken; Zirveden yeni ufuklara, işimize, içimize ve dışımıza yolculuğa çıkmaya talibiz demişti. İşimize ve içimize dönük eğitimler sona yaklaşırken küresel vicdan hareketini tesis etmek için dışımıza dönük yolculuklar da hız kazanarak devam ediyor. 

Küresel bir vicdan hareketine ihtiyacımız var çünkü New York borsasında şirket hisselerinin değerinin düşmesi, mazlumların cansız bedenlerinin yere düşmesinden daha fazla gündem oluyor. Biz ne böyle bir dünyayı hak ediyor ne de çocuklarımıza böyle bir dünyayı miras olarak bırakmak istiyoruz.  Bu yüzden biz büyüdük ve temizlendi dünya demek istiyoruz.

Çağın soylusunun; Bütün giysileri yırtsak yeridir / Yeter bize vefa elbiseleri..  şiarı ile Türkiye’nin demokratikleşmesinde sözünü kulaktan, gözünü budaktan esirgemeyen, bu uğurda hayatıyla bedel ödeyen Adnan Menderes, Turgut Özal,  Muhsin Yazıcıoğlu;   ‘Beşli çete’yi oluşturan (sözde) emek örgütlerinin zam talebini az bulup, ‘biz alın teriyle kazanan kesimi, emekçi kesimi ezdirmeyiz’ deyip neredeyse onların istediğinin iki katını veren Savunan Adam Erbakan,  G20 zirvesinde ‘İşverenlere tavsiye ediyorum, biraz az kazanın ve kazandıklarınızı dar gelirli insanlarla paylaşın. Paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım’ diyen Uzun Adam, Direnen Adam da unutulmadı toplantıda.

Onursal Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu da sendikadaki gelişime dikkat çekerek böyle bir teşkilatta yer almış olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in her zaman vesayete ve darbelere karşı durduğunu, milletin değerleri ile barışık hareket ettiğini dile getirdi. Millet ile birlikte öz değerlerine bağlı ve hakimiyetin yüzde yüz millete ait olduğu bir anayasa yapmak istediklerini ifade etti.

“Daha iyisi var her zaman,

Sınırı yok mükemmele varmanın,

Zaman ne getirir bilinmez ama,

Daha iyi olmalıyız yarın”