103 firma 'Dış Ticaret Sermaye Şirketi' statüsünde
103 firma 'Dış Ticaret Sermaye Şirketi' statüsünde
İçeriği Görüntüle

ABD-İsrail ve İran savaşının başlamasıyla birlikte petrol fiyatları, 28 Şubat'tan bu yana yukarı doğru seyrediyordu.

Savaşın kaderi ise dünkü geçici ateşkesle birlikte tamamen değişti.

ABD-İSRAİL VE İRAN'DAN GEÇİCİ ATEŞKES KARARI
ABD'nin yoğun tehditleri ve İran açıklamalarının ardından ateşkes müzakereleri sonuç verdi. Söz konusu üç ülke geçici olarak ateşkes ilan etti.

Hürmüz Boğazı'nın açılması ve petrol tedariği ile sevkiyatının başlayacak olması ise petrol fiyatlarında sert gerilemeye neden oldu.

FİYATLAR ÇAKILDI!
Hürmüz Boğazı'nın açılacağı beklentisi ise petrol fiyatlarını yüzde 10'dan fazla bir gerilemeye neden oldu.

BENZİN VE MOTORİNE 10 LİRANIN ÜZERİNDE İNDİRİM BEKLENTİSİ
Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre gün içinde oluşacak veriler ışığında benzin ve motorinin litre fiyatına 10 liranın üzerinde bir indirim gelmesi bekleniyor.

Öte yandan eşel mobil sistemi nedeniyle gelen indirim motorinde tamamen uygulanabilirken, benzinde yüzde 75'i ÖTV'ye kalan kısmı olan yüzde 25'i indirim olarak pompa fiyatlarına yansıtılacak.