Hendek ilçesi Yarıca Mahallesi Yeni Mahalle mevkiinde uzun süredir atıl durumda bulunan okul binası imece usulüyle yeniden yapıldı. Mahalle halkının gönüllü katkılarıyla yapılan düzenleme çalışmaları çerçevesinde binanın iç ve dış bölümleri yenilenirken, çevre düzenlemesi de tamamlandı.
Atil Okul3

Vatandaşlar, ortak kullanım alanı olarak hazırlanan yapının hem sosyal etkinliklerde hem de taziye süreçlerinde önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti. Mahalle sakinleri, imece kültürünün yeniden canlandırıldığını belirterek yapılan çalışmanın bölgeye değer kattığını söyledi.
Atil Okul2

AYLIK 100-200 LİRA TOPLANDI
Mahalle Muhtarı Resul Eltimur, "Burası metruk haldeydi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kullanım gayesiyle mahallemize kazandırdık. Gönüllü olarak toplanan aidatlar sonrasında çalışmalar yapıldı ve harabeden çıkartıldı. Şuanda aşevi, taziye evi, toplanma alanı olarak kullanıyoruz" dedi.
Atil Okul6

Taraklı Alballar’da altyapı dönüşümü başladı
Taraklı Alballar’da altyapı dönüşümü başladı
İçeriği Görüntüle

Mahalle sakini İrfan Karataş ise "Biz arkadaşlarımızla, mahallenin gençleriyle hep beraber aylık 100-200 lira toplayarak bu okulu yeniledik. Gelen büyüklerimizde bizlere destek oldular. Emekli olanlar maaşlarından bin-2 bin bazıları ise 5 bin lira verdi. Mahallemizde fındıkta var. Bunları toplayarak bu durumlara getirdik" ifadelerini kulandı.

Atil Okul4

Atil Okul5