İHH İnsani Yardım Vakfı, aralıksız süren saldırılar yüzünden ekmek parasının Türk parasıyla 17 liraya çıktığı Suriye’de “Acil una ihtiyaç var” sloganıyla un kampanyasını yeniden başlattı. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan fırınlarda un stoklarının bitmek üzere olduğunu ifade edilerek “Suriye’de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Suriye’de ekmek üretimi duracak seviyeye geldi, kardeşlerimiz için acil una ihyacımız var” dedi.

Sakarya İHH savaş sürecinde Suriye için büyük çoğunluğu un olmak üzere 84 tır insani yardım malzemesi temin etti ve gönderdi. Reyhanlı, Kilis ve Suriye’deki mobil ve sabit fırınları gezip görmüş birisi olarak söylüyorum geçen aylarda Reyhanlı’da günlük 170 bin ekmek üretilen fırın yangında kullanılamaz hale gelince bu durum bizim de canımızı çok yakmıştı.

İç savaşın başladığı günden itibaren bu güne kadar toplamda 7 milyonu yurt içinde olmak üzere 12 milyondan fazla kişi, yaşadığı yerden göç etti.

Suriye'de 3 hastaneden 2’si işlemiyor ve her 2 doktordan 1'i ülkeyi terk etmiş durumda. 2,7 milyon Suriyeli çocuk okula gidemiyor. Her 4 okuldan biri ya yıkılmış ya da barınak olarak kullanılıyor.

142 bin 479 Suriyeli bebek, mülteci olarak dünyaya geldi. Bu rakamlarla Suriye’deki savaş hakkında daha insaflı değerlendirmeler yapabiliriz sanırım. 

Suriyeli mültecilerin yarısından fazlası çocuklardan oluşuyor. Youtube ‘ta yiyecek hiçbir şeyimiz yok, şehit olmak istiyorum, cennette ekmek var mı? diye soran 5-6 yaşındaki Suriyeli çocuğu görüp de hüzünlenmemek elde değil.  Aylan bebeklerin sayısı artmasın, kutsal emanetlerimiz yetimlerimiz daha çok mağdur olmasın istiyoruz.

Sakarya merkezde ve Akyazı, Hendek, Karasu, Kocaali, Taraklı, Geyve, Pamukova’da daha önce Suriye için insani yardım çalışmaları yapılmış, tırlar hareket ettirilmiş idi.

Sakarya Üniversitesinde duyarlı bir grup genç, önceki yıl 1 TL 1 ekmek kampanyası ile 2 tır un parası toplamıştı ve bizim de katılım sağladığımız güzel bir program ile Suriye’ye uğurlamıştı.

Acil kodlu bu çağrıya Büyük Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak biz de kulak veriyoruz ve bunu bir sosyal sorumluluk meselesi olarak görüyoruz. Sakarya’da 4 binden fazla üyemiz ile 16 ilçemizde bu çalışmalara maddi manevi destek olarak gönül coğrafyamızın mazlum ve mağdur mensuplarına omuz vermeyi bir görev biliyoruz. Ortadoğu’nun bahtı kara çocuklarının gözyaşlarını silip dünyaya bedel tebessümleri için heybelerimizi dolduruyoruz. 

Eğitim-Bir-Sen ailesinin il yönetiminden başlayarak, ilçe temsilcileri, kurum temsilcileri ve her bir ferdinden ve tabi ki duyarlı yardımsever mazlumu koruyup gözeten herkesten bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini biliyoruz. Ekmek yemek için ölmek isteyen çocukların,  ölmeyi bekleyen insanların olduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz. Belki de onların bize olan ihtiyacından daha fazla bizim onlara yardım etmeye ihtiyacımız var yoksa cennette ekmek var mı sorusunun altından hiç birimiz kalkamayız…

İyiliklerimizi Suriye'deki minik yetim, mazlum ve mağdur yüreklere ulaştırabilmek için, hayati tehlikeleri göze alarak yollara düşenlere selam olsun seferleri kutlu olsun...