Koca bir yılı daha geride bırakıp 2013’e merhaba dedik. Allah hepimize hayırlı uğurlu bir yıl nasip etsin.İnşallah kimsenin burnunun kanamadığı, kansız, gözyaşı dökülmeyen, anne ve babaların ağlamadığı bir yıl olur.Bu fazlaca iyimser bir temenni olsa da,

Koca bir yılı daha geride bırakıp 2013’e merhaba dedik. Allah hepimize hayırlı uğurlu bir yıl nasip etsin.

İnşallah kimsenin burnunun kanamadığı, kansız, gözyaşı dökülmeyen, anne ve babaların ağlamadığı bir yıl olur.

Bu fazlaca iyimser bir temenni olsa da, geçtiğimiz yılın bilançosu çok ağır olunca insan ister istemez böyle bir dilekte bulunuyor…

Geçen yıl neler olduğu ile ilgili olarak adet olduğu üzere, “medyadetay.com” editörleri “2012 yılının önemli olayları” ile ilgili bir “almanak” hazırladı.

Sonuçta titiz bir çalışma yapılarak iyi bir almanak ortaya çıktı. Bu çalışma da “medyadetay.com’da” yayınlandı.

Geçen yıl bu şehirde öyle olaylar oldu ki say, say bitmiyor. Cinayet, vahşet türünden olayları geçtim.

Ama geçen yılın en önemli konusu bence “medyadetay.com’un” 23 Nisan’da yayın hayatına başlaması oldu.

O tarihten bu güne Sakarya’da özellikle “internet haberciliğine” farklı bir boyut ve heyecan geldi.

Yaptığı özel haberleriyle Sakarya’da kısa sürede aranan ve izlenen “internet haber” sitelerinden biri oldu…

Kısa zamanda “medyadetay.com” birçok özel habere imza attı ama en çok da AK Parti ve CHP arasında yaşanan “üye krizi” çok ses getirdi.

Hele mahkemenin 526 kişinin “CHP üyeliğinden düşürülmesini” istediği “listeyi” yayınlaması bomba etkisi yaptı.

Sonra bir de şu “genelev krizi” var ki haber hem CHP’yi hem de MHP’yi fena halde karıştırdı. Haberin etkisi hala daha geçmedi.

Hani şu CHP’li bayanların MHP’li bayanları ziyareti sırasında her iki tarafın da mutabık kaldığı, “kadına şiddetin önlenmesi için ‘genelev’ kurulmalı” haberi.

Muhtemelen seçim atmosferinde bu konu AK Parti tarafında seçim malzemesi olarak kullanılacaktır.

Zaten aldığımız duyumlara göre AK Parti “medtadetay.com”u kaynak göstererek bu konuda bir takım hazırlıklara başlamış bile…

Bir de şu meşhur 21 Aralık’ta “kıyametin kopacağına” inanılan “Maya Takvimi” mevzuu var ki ona da değinmeden edemeyeceğim.

Aylardır insanları bu konuda meşgul ettiler. Yok, “kıyamet” kopacak bir tek “Şirince” etkilenmeyecek diye ortalığı velveleye verdiler.

Okumuşu, cahili birçok kişi de “Maya Takvimi’ne” göre 21 Aralık 2012’de “kıyametin kopacağına” inandı. Tabi “kıyamet” kopmadı.

Bu beklenen bir şeydi ama tuhaf olan, insanlar “kıyametin” kopmaması karşısında büyük bir “hayal kırıklığı” yaşadı. Bence 2012’nin en acayip durumu buydu.

Neyse, acısıyla tatlısıyla 2012 geride kaldı. Yukarda da dediğim gibi herkes için “2013 sağlık, mutluluk, bereket ve barış getirsin” başka da bir şey istemiyorum…