AKTİF BİR MÜCADELE

6 Haziran Perşembe Günü Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İstanbul İhracatçı Birlikleri iş birliği ile Kahverengi Kokarcayla Mücadele Eğitimi ve Bilgilendirme Semineri gerçekleşti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, “Burada sadece bir seminer yapmıyor, bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Tüm sektör paydaşlarını, kamuyu ve vatandaşları bir araya getirerek aktif bir mücadele ortaya koymaya çalışıyoruz.” dedi.

"Yoğun mesai harcıyoruz" "Yoğun mesai harcıyoruz"

Stb (3)

TOPYEKÛN MÜCADELE

Konuşmasında biyolojik mücadele yöntemine dikkat çeken Başkan Genç, “Bugün sektörümüz için çok önem arz eden, yüzden fazla ürüne tahribat veren bir zararlıyla topyekûn mücadele için burada toplandık. Vereceğimiz bu mücadelede  söz konusu zararlıya karşı en etkili yöntem biyolojik mücadele yöntemi olup, biyolojik mücadele içerisinde de samuray arıları en etkili yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

Stb (2)

FARKINDALIK OLUŞTURMA

Açılış konuşmasının ardından İstanbul İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Habil Genç, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ve Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem konuşmalarını gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda kahverengi kokarca zararlısına karşı farkındalık oluşturmak ve topyekün bir mücadele gerçekleştirmenin önemine değinildi.

Stb (1)

SALINIMI GERÇEKLEŞTIRILDI

Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Yalçın Ocak, Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Gürsel Çetin ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Ali Altun’un sunumlarını gerçekleştirdiği eğitim sonrasında biyolojik mücadelede en etkili yöntem olan 9 bin Samuray Arısının 5 farklı fındık bahçesine salınımı gerçekleştirildi.

Stb (4)

Editör: Zhantor Jateey