HAK-İŞ ve MÜSİAD, ÇSGB tarafından yönetilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecek Sektörel Uyum Eğitimleri Programı ile 7 ilde, 7 farklı sektörden, 190’dan fazla sendika yöneticisi ve sendika çalışanı buluşacak.

Eğitim Programının ikinci adresi ise Sakarya. 1-3 Ağustos 2017 tarihlerinde Sakarya’da HAK-İŞ üye sendikalarının yöneticileri ve çalışanları yedi farklı başlık altında sendikacılığı tartışacak, kurumsallaşma ve insan kaynakları kapasitesinin artırılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak.

Atölye Çalışması HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’ın açılış konuşması ile başlayacak.

Türkiye’nin en büyük işçi sendikaları konfederasyonlarından HAK-İŞ ve öncü işveren örgütlerinden MÜSİAD’ın ortak faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı – İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında yer alan “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi”, 18 Nisan 2016 tarihinden bu yana 15 ilde uygulanıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetilen, 4,2 milyon Euro bütçeli “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi” faaliyetleri arasında yer alan “HAK-İŞ Sendika Liderleri ve Çalışanları Atölye Çalışmaları” kapsamında, 2017 yılı boyunca, Kayseri, Sakarya, Adana, İstanbul, Antalya, Denizli ve Ankara’da atölye çalışmaları düzenlenecek. Projenin faydalanıcısı HAK-İŞ’in üye yoğunluğunun nispeten yüksek olduğu Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan Metal/Madencilik, Tekstil, Ahşap/Mobilyacılık, Kamu Hizmetleri/Genel İşler, Gıda, Turizm ve Taşımacılık iş kollarında faaliyet gösteren HAK-İŞ üye sendikaları, Sendika Liderleri ve Çalışanları Atölye Çalışmalarının temel hedef kitlesini oluşturacak. İlki Antalya’da gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ikincisi, 01-02-03 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sakarya’da yapılacak. Sosyal Diyalog, Sendikacılıkta Örgütlenme Stratejileri, İletişim ve Müzakere, Liderlik ve Temsil Yeteneği, Kapasite Geliştirme ve Karşılıklı Kazanç (Kazan-Kazan) başlıkları altında fikir alış verişinde bulunulacak atölye çalışması üç gün sürecek.

Sakarya’daki atölye çalışmasının programı 1 Ağustos’ta saat 09.30’da Ramada Otel’de başlayacak.