Kemoterapi sürecinde çocukların, dışarıdan enfeksiyon kapmamaları için maske takmalarının gerekli olduğunu söyleyen topluluk üyeleri, bu çocukların sosyalleşmek için dışarıya maske ile çıktıklarında bulaşıcı hastalık taşıyormuş gibi kötü bakışlara maruz kaldıklarını söylediler. Bunun üzerine İlk önce Sakarya Üniversitesi ve Sakarya halkının da desteklerini alan topluluk, gönüllüleriyle beraber maskelerini boyayarak bunun bir atkı takmak kadar normal hale getirmeyi hedeflediklerini belirttiler.

Sakarya'nın en kalabalık caddelerinde ve Sakarya Üniversitesinde stant açıp esnafından akademisyenine iş adamlarından sporcusuna kadar tüm gönüllülerine çeşitli figürler çizilmiş maskeleri dağıttı. Maskeli gönüllüler sosyal medya hesaplarından maskeli fotoğraflarıyla projeye destek oldular. Eş zamanlı olarak proje Sakarya Üniversitesi toplulukları ve Türkiye'nin birçok üniversitesi tarafından destek görürken, sosyal medya üzerinden de birçok insan maskeli fotoğraflarıyla projeye destek oldu.

Gönüllüler son olarak projeye desteklerinden ötürü Milli Birlik ve Düşünce Derneği Adapazarı Teşkilatına,  Kanserder Başkanı Nihal Akar ve gönüllülere, Damla Topluluğu’na, Asımın Nesli Öğrenci Topluluğuna, TOG ekibine ve İnsan Kaynakları ve Kariyer Kulübü'ne teşekkür ettiklerini ilettiler.