14 ayrı paket kapsamında verilecek desteklerde firmaların sağlamlıklarına, borç ödeme davranışları ve teminatlarına göre beş gruba ayrılacak. Kullandırılan kredilere ilişkin tüm harcamaların kayıt altında tutulup bu sistem sayesinde gerçeğe aykırı beyan, kredi ile döviz alınması ve bu kredi ile aynı bankadaki geçmiş kredi borçlarının kapatılması durumları engellenerek desteklerin yatırıma dönüşmesi sağlanacak. 

“VERİLEN DESTEKLERKARŞILIĞINI ALMIŞTIR”
İş dünyasına verilen desteklerin ülkeye kazanç olarak misliyle geri döndüğünü hatırlatan Başkan Akgün Altuğ, “Açıklanan 250 milyar liralık ciddi desteği kapsayan paket ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun. Yatırım için finansmana kolay erişim şarttır. İş dünyamız için faaliyetlerini büyütmek ve rekabet etmek önemli." dedi.

“BANKALARIMIZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR”
Başkan Altuğ açıklanan desteklerin ardından bankaların da sorumluluk alıp destek paketinin işleyişine katkı sunmaları gerektiğini vurgulayarak; “İşletme Giderleri, Yatırım, İmalat Sanayii, EYT, Genç ve Kadın Girişimci, Yeşil ve Dijital Dönüşüm, Eğitim gibi 14 ayrı başlık altında paylaştırılan ve amacına hizmet edeceğinden şüphemizin olmayacağı bir çalışma oldu. Bu çalışmanın işleyişinde bankalarımızın alacağı sorumluluk büyük önem arz ediyor. Eminim ki bankalarımız, işverenlerimizin desteklerden faydalanması adına üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu.

“İHTİYAÇLARA CEVAP VEREN PAKETLER”
Başkan Altuğ, paketlerin gündemde olan ihtiyaçlara yönelik tasarlanmasının önemine değinerek; “Özellikle EYT açıklandıktan sonra işverenlerimiz ciddi bir yükün altına girmeyle karşı karşıya kalmışlardı. Paketlerin birçoğunun gündemdeki ihtiyaçlara yönelik tasarlanması çok daha faydalı olmuş. EYT’nin yanında yeşil ve dijital dönüşüm, konut inşaatı, girişimci destek ve eğitim paketleri de ciddi faydalar sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı

250 milyar TL’lik destek paketinin ayrıntılı detayları ise şu şekilde:
Baskan_altug_KGF_desteklerini_degerlendirdi (2)

Baskan_altug_KGF_desteklerini_degerlendirdi (1)