Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, huzurevinde kalan ve Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Hizmet Birimi’nin hizmet verdiği yaşlılarla Ormanpark’ta düzenlenen öğle yemeğinde buluştu.

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu’nun da katıldığı neşeli ve samimi geçen yemekte yaşlılarla sohbet eden Başkan Zeki Toçoğlu yaşlıların her zaman yanında olduklarını belirtti. Başkan Toçoğlu, “Yaşlılarımız, toplumumuzun ve ailemizin temel direğidir. Onların tecrübeleri ve kazanmış oldukları birikimler, her zaman yararlanmamız gereken, günümüze ve geleceğe ışık tutan bir kaynaktır. Millet olarak yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine onlara özenle ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizlerin öncelikli görevleri arasındadır. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yaşlılarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Yaşlıların sorunlarına çözüm üreten Büyükşehir

Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik hizmetlerinden bahseden Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Daire Başkanlığımız bünyesinde açılan Sosyal Gelişim Merkezi Yaşlı Hizmet Birimi,vatandaşlarımızın sorunlarıyla birebir ilgilenerek çözüm üretmektedir. Yaşlılarımıza sağlık hizmetlerine yardım edilerek hastanelerde refakat ve danışmanlık hizmeti verilmekte, sağlık kurul raporları çıkartılmasına yardımcı olarak ihtiyaçları halinde belediyemiz ambülânsları ücretsiz tahsis edilmektedir. Sokakta kalan yaşlılarımıza devlet kurumlarına yerleştirme ve hastane hizmetlerini vermekteyiz. Evlerinde tamirat ve tadilat ihtiyaçlarına destek olmaktayız. Çalışmalarımızda bizlere yol göstererek bu güzel yemekte yaşlılarımıza moral veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.