SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, engellilerin kurum içindeki işlemlerini rahatça yapabilmeleri için görme engellilere zemine döşenen yön bulma sarı şeritlerinden sonra şimdi de işitme engelliler için personele eğitim verildiğini kaydetti.

Bir hafta boyunca her gün 20 personele verilecek olan işaret dili eğitimine personel büyük ilgi gösterirken, İl Müdürü Canbasoğlu, “Bir devlet dairesine giden işitme engelli vatandaşımız orada işlerini halletmekte zorlanıyor. Tüm devlet kurumlarında ve topluma açık her yerde mutlaka işaret dili bilen bireyler olmalı ki hizmetlerimizi her kesime ulaştırabilelim. Hiç duymayan ve konuşamayan bir vatandaşın karşısına kendisini anlayabilen bir personel çıktığında hem mutlu olacak hem de hızlı ve zorlanmadan işlemlerini kolayca yapabilecektir” dedi.

İşaret dili için İstanbul’dan gelen eğitmen Kerem Erkan ise Türkiye’de 3,5 milyon işitme engellinin yaşadığını ve son zamanlarda toplumun işaret dilini öğrenmeye büyük ilgisinin olduğunu söyledi. Erkan, “İşaret dili işitme engelli insanların birbirlerini anlayabilmesi, iletişim kurabilmesi, çevresinde, ailesinde, hatta günlük yaşamda olan bitenleri öğrenebilmesi amacıyla kendi aralarında iletişim sağlayabildikleri ve tüm dünyada kullanılabilen bir dildir. Biz işitme engelli vatandaşlarımız adına Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Canbasoğlu’na ve personeline engellilere yönelik yaptıkları bu hassas çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.