Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, 81 ilde oluşturulan Çocuk Hakları İl Komiteleri yurt genelinde Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, çocuklarla bir araya geldi.

Etkinlikte konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Çocukların toplumu, toplumların da kültürü oluşturduğunu belirterek, “Çocuk hakları ile ilgili olarak, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmedir. Bunun yıldönümünde bugün burada çocuklarımızla buluşmanın sevinci içindeyiz. Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu hepimizce malumdur. Çocukların bakımından sadece ebeveynleri değil, toplumun tüm öğeleri sorumludur. Zira çocuklar toplumu toplumlar ise kültürleri meydana getirir. Haklarının bilincinde, haklarını savunabilen bilinçli ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek için aileleri kadar bizler de gayret gösteriyoruz” dedi.

Etkinlikte ise standı ziyaret edenlere Çocuk Hakları Bildirgesi hakkında bilgilendirme yapılarak, çeşitli çalışmalar yapıldı. Ayrıca ailelere, çocuk hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla konuyla ilgili kitapçıklar dağıtıldı.