Engelli öğrencilere hizmet veren Serdivan Özel Eğitim Anaokulu’nun gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında Okul Müdürü Ahmet Göktaş’tan bilgi alan Başkan Alemdar, engelli öğrencilerin hayat mücadelelerinde onların yanında yer alarak ve onları motive ederek önemli bir misyon üstlendiklerini belirtti.

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken ve Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere ile birlikte tüm sınıfları gezerek engelli öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Yusuf Alemdar, öğrencilere hediye verdi.

“Herkes birer engelli adayıdır”

Hayata merhaba diyen herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Alemdar, “Her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır. Bu noktada empati kurarak onlara daha fazla yakınlaşmalı, hayatlarını daha çok kolaylaştırmalıyız. Engelli kardeşlerimizi sadece bir gün hatırlamakla kalmayıp, 365 gün boyunca bu konuyu ele almamız ve onlar için dahaiyisini nasıl yapabiliriz diye çözümler aramalıyız. Bir insanın fiziksel ya da zihinsel engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşamasına engel olmamalı, aksine onların sıkıntılarına ve zorluklarına ortak olarak bu hayatta başarılı olmalarını motive etmeliyiz” dedi.