Çocukların toplum içindeki rolüne dikkat çekmek ve çocuk eğitiminde toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya İl Başkanlığı ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan “Benimle Oynar mısın?” projesi kapsamında başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.


 
Proje kapsamında düzenlenen ahşap boyama etkinliği de Sait Tanış Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ahşap boyama etkinliğiyle Sakaryalı minikler yetim kardeşleriyle buluştu. Çocuklarda merhamet duygusunu pekiştirmeyi, bununla birlikte çocukların kendilerinden farklı olan akranlarını benimsemeleri ve aynı ortamları paylaştıkları yaşıtlarına şefkat ve hoşgörü ile yaklaşmayı teşvik ederek, karşılıklı iş birliği ve güven sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Sakarya'da yaşayan mülteci ailelerin çocukları da katıldı. Programda ahşap boyama çalışmalarının yanı sıra çocuklar için eğlenceli oyunlara da yer verildi. Etkinliğe katılan çocuklar, birlikte boyadıkları ahşapları program sonunda yetim kardeşlerine hediye etti.


 
“O’nun merhametini örnek almalıyız”
Etkinlikte konuşan Milli Türk Talebe Birliği Hanım Komisyonu başkanı Esranur Keşkeş, “Tüm çocuklar ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyar. En çok da yetim kardeşlerimiz. Efendimiz (SAV), ümmetine yetimi korumayı ve kollamayı vasiyet ediyor. Yetim kardeşlerimizi korumak, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin yetim çocuklarımıza kucak açmak tüm insanlığın görevidir. Ümmet olarak Efendimiz (SAV)'in çocuklara karşı gösterdiği merhameti örnek almalıyız. Bizler, Milli Türk Talebe Birliği olarak düzenlediğimiz bu etkinlikte, yetim çocuklarımızı kendi yaş gruplarındaki çocuklarla bir araya getirerek, programımızda yer verdiğimiz faaliyetlerle hem çocukların iletişim ve empati becerilerini geliştirmek hem de aralarındaki kardeşlik duygusunu pekiştirerek eğitim süreçlerine ve sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladık. Yetim kardeşlerimize, onları sahiplendiğimizi ve yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Bu doğrultudaki çalışmalarımızı önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğiz. Bu etkinlik vesilesiyle bir araya geldiğimiz yetim kardeşlerimizin, ilerleyen süreçlerde de ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.