Erenler Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyonla, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” etkinlikleri kapsamında 750 anaokulu öğrencisi, Dr. Letafet Kaya Baral tarafından diş taramasından geçirildi.

Zinnet Dilmen Ana Okulundan başlanan etkinlikler kapsamında ağız ve diş sağlığının önemi anlatılırken, çocukların tek tek kontrolleri yapıldı. Zinnet Dilmen Anaokulunda gerçekleşen diş taramasına Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Bayraktar, SEDER Başkanı Bilgin Çelik, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nagihan Çolakoğlu ve yönetimi de katıldı.

Diş Doktoru Letafet Kaya Baral, ağız ve diş sağlığının önemini ve diş fırçalama alışkanlığının edinilmesini gerekliliğini anlatarak hem çocukların hem de okul personelinin bu konuya dikkatini çekti.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de; “Çocuklarımıza ağız sağlığının önemini anlatmak ve diş fırçalama alışkanlığını kazanmalarını sağlamak amacıyla başlattığımız bu etkinlikte ilk olarak Zinnet Dilmen Anaokulu’nu ziyaret ettik. İlçede bulunan 20 anaokulunda da bu çalışmamız devam edecek. Sağlık taraması sonrasında 750 çocuğumuz bu hizmetten faydalanmış olacak” dedi.