MEB-DER bünyesinde görev alan ve Şubat ayında verimli ders çalışma üzerine eğitimler yapan Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenler ile Genç MEB-DER üyesi SAÜ Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri Mart Ayı teması olarak belirledikleri akran zorbalığı konusunda eğitici oyunlar ve eğlenceli sunumlar ile çocuklara eğitimler verdiler.

'Bir Tema Bir Tebessüm' projesi kapsamında eğitimler veren ekip lideri Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Hatice Yılmaz; "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evleri sitelerinde 2 aydır farklı konularda etkinlikler yapıyoruz. Her ay farklı bir konu hakkında eğitici ve eğlenceli oyunlar, sunumlar ile çocuklarımızın hayatına dokunmak istiyoruz. Bu ayki etkinliğimiz olan akran zorbalığı konusu sonunda çocuklardan söz aldık ve el boyaları ile sözlerinin altını imzaladılar. Başarılı olabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı; "'Bir Tema Bir Tebessüm' bizim tamamıyla gönüllü olarak yürüttüğümüz bir sosyal sorumluluk projemizdir. Şu an ekibimiz iki psikolojik danışman ve rehber öğretmen ile Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünde öğrenci iki kız kardeşimizden oluşuyor. Etkinlikler sonunda sevgi evlerindeki çocuklarımızdan aldığımız geri dönüşler bizleri çok mutlu ediyor. Projemizi destekleyen ve etkinliklere aktif olarak katılan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Çocuk Evler Sitesi yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.