Sakarya trafik kurallarına en az uyan iller arasında yer alırken dün Çark Caddesi’nde çekilen bu fotoğraf bunu doğrular nitelikteydi.

Yayalara yanan “kırmızı ışığı” umursamayan bazı vatandaşlar yanlarında küçük çocuklar olduğu halde karşıdan karşıya geçme cesareti gösterdi.

Kurallara uymadan sürücü ve yayaların bu umursamaz tavrı zaman zaman istenmeyen sonuçlar doğursa da kimsenin ışıkları dikkate almak gibi bir alışkanlık edinmeye niyeti yok gibi gözüküyor.

Kırmızı ışığı ihlal eden birkaç vatandaşla görüştüğümüzde, araçların yaya geçidine geldiklerinde yavaşlamak yerine hızlandığını ya da yayaya yol vermemek için çaba sarf ettiğini savunuyor. Ayrıca kuralları asıl ihlal edenlerin sürücüler olduğuna dikkat çeken yayalar “Onlar için yeşil, sarı, kırmızı fark etmiyor. Yaya olarak bizlerde boş bulduğumuzda yolumuza devam ediyoruz” dediler.

Bu arada sürücüler trafikte kurallara uymayan yayalara cezai işlem uygulamasını isterken yayalarda bu tür sürücülerin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını istiyor.