Giysi bankasına ziyarette bulunan Kaymakam Gürçam, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın milli kültürümüzün vazgeçilmez bir özelliği olduğunu belirterek, kendisinin de katkıda bulunmak istediğini söyledi.
Kaymakam Gürçam, “Belediyecilik sadece bir şehrin cadde, sokak ve imar işleriyle ilgilenmek değildir. Çünkü bir şehrin çehresinin mükemmelliği kadar, o şehirde yaşayan insanların sosyal açıdan huzurlu ve mutlu olmaları da belediyenin görevidir. Dar gelirli, ihtiyaç sahibi aileler için böyle bir merkez Karasu'da önemli bir ihtiyaçtı. Belediyemiz bu eksiği giderdi. Burada hem ikinci el, hem de sıfır ev eşyalarının, kıyafetlerin vatandaşlarımıza, onları rencide etmeden, insani ve İslami ölçülerde ulaştırıldığını gördük. Bu tür çalışmalar kazanç düşünülmeden yapılan, manevi tatmini gerektiren çalışmamalardır. Böylesine değerli bir hizmeti ilçemize sunduğu için Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu'na teşekkürlerimi sunarım. Bütün duyarlı vatandaşlarımızı paylaşım noktamıza katkı vermeye davet ediyorum” dedi.


 
“İki ayda bin aileye ulaştık” 
Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı ise, “Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu önderliğinde ilçemizde böyle bir çalışmayı başlattık.  Alım gücünün iyiden iyiye düştüğü günümüz şartlarında, sosyoekonomik bakımdan zayıf olan ailelere destek olmak amacıyla yapılan ikinci el giysi bağışı çalışmaları ile yardımseverler ve ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü kurularak, toplumsal dayanışma duygusunun gelişimine de katkıda bulunuyoruz. Bu bağlamda açtığımız giysi bankamızla, sosyal belediyecilik anlayışımızı bir kez daha ortaya koyarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Giysi bankasını açtığımız 2 ay gibi kısa bir süre zarfı içinde yaklaşık bin aileye ulaştık” şeklinde konuştu./ Kadir KARAKAŞ