Valilik İnsan Hakları Kurulu üyelerinden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Fatma Şengül, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, 2. Başkan Nurçin Süzen, Defterdarlık Temsilcisi Avukat Fatma Onkun ve Basın Temsilcisi Hür FM Genel Müdürü İlknur Çakar’dan oluşan bir heyet Ferizli L Tipi Cezaevindeki kadın tutuklu ve mahkumları ziyaret etti. 

Ziyaret çerçevesinde cezaevinin hemen her noktasında gözlem yapabilme şansını da yakalayan heyet, var olan sosyal etkinlikleri, okuma-yazma kurslarını, sanat ve ustalık atölyelerini de inceledi.

Cezaevi gezisi öncesinde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda Cumhuriyet tarihinde en fazla tutuklu ve hükümlü sayısına erişilen bu günlerde cezaevlerindeki kapasite sorunundan cezaevi yönetimine, karar mekanizmalarından, işleyiş ve faaliyetlerine kadar her konuda Sakarya Valiliği İnsan Hakları Kurulu üyelerine brifing verildi.

Cezaevi Savcısı Yakup Özdemir ve Cezaevi 2. Müdürü H. Selçuk Göksu’nun da hazır bulunduğu ziyaret kapsamında annelerinin yanında kalmak zorunda kalan çocuklarla da hoş vakit geçirildi.