3 yaşındayken babası Abdullah oğlu Sadık’ı Çanakkale Savaşı’nda şehit veren 105 yaşındaki Hatice Özkan’ın eşi Hasan Özkan da İstiklal Savaşı’nda gazi olmuş. Üç padişah 11 cumhurbaşkanı ve 61 Cumhuriyet dönemi hükümet gören Hatice Özkan her gece ettiği dualarında şehit ve gazileri unutmuyor.

Çanakkale Savaşında 16. Alayda görev yapan babasını 3 yaşındayken şehit veren Hatice Özkan, babasını hiç tanıma fırsatı bulamadığını anlatarak, “Babamı tanıma fırsatı bulamadım. Babamı hiç tanımasam da bana şehit kızı olmak gibi kutsal bir miras bıraktı. Şehitler hiçbir zaman ölmez. Dualarımda şehitlerimiz ve gazilerimiz hiçbir zaman eksik olmuyor. Sürekli dua ediyorum. Onların sayesinde bugünlere geldik” diye konuştu.

Eşi Hasan Özkan’ın da İstiklal Savaşı’nda gazi olduğunu kaydeden Hatice Nine bir madalya ile 2 onuru birden yaşadığını söylüyor. 105 yıllık ömründe onca savaş, kargaşa, anarşi ve terör olaylarına tanıklık Hatice Nine bir asrı geride bıraktığı hayat mücadelesini Adapazarı’nda kızıyla birlikte devam ettiriyor.

Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı, Şehit kızı ve gazi eşi olan Hatice Özkan’ı Adapazarı İlçesinde kızı ile beraber ikamet ettiği evde ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında açıklamada bulunan Taylan Şanlı, “Bir madalya ile hem şehit kızı hem de gazi eşi olma onurunu bir arada taşıyan Hatice Özkan ninemiz 105 yaşında. Dile kolay bir ömür. Şube Müdürlüğümüz kurulduğundan bu yana ilimizin her yerinde şehit yakınlarını ve gazilerimizi ziyaret ediyoruz ve kendilerini bilgilendiriyoruz. Hatice ninemize yaptığımız ziyarette bizler için unutulmaz bir deneyim olmuştur” dedi.

Hicri 1328 yılında doğan, babası Çanakkale Savaşında şehit, eşi Hasan Özkan da İstiklal Savaşında gazi olan 105 yaşındaki Hatice nine savaş yıllarından Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna ve bu günlere kadar gelen süreci anılarıyla birleştirerek anlattı. Kimi zaman hüzünlenen kimi zaman ise yüzündeki derin izlere inat gülümseyen Hatice nine Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün şehit ve gazi ailelerine gösterdiği yakınlığın kendilerini oldukça memnun ettiğini kaydetti.

Hatice Özkan, her gece tüm şehit ve gaziler için dua ettiğini söyledi.

Şube Müdürü Taylan Şanlı, 105 yaşındaki Hatice Özkan’a sağlıklı ömürler dileyerek yeniden ziyaretine geleceğini söyledi.