Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencileri ihtiyaç sahipleri minik kardeşleri için “Çocukluğunu Çocuklarla Paylaş’’kapsamında topladıkları oyuncak ve giyim eşyalarını Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne teslim etti.  Ali Dilmen Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sevda Hoş, Rehber Öğretmen Türkan Tilki ve gönüllü öğrenciler Melis Gök, Oğuz Kozmaç, Erkan Yüce, Nisa Arabacı, Enes Emirler, Ahmet Nart’tan oluşan öğrenciler, ihtiyaç sahibi minik kardeşleri için oyuncak ve eşya topladı.

Ali Dilmen Lisesi Okul Müdürü M.Hayri Çetinkaya, okuldaki kulüp rehber öğretmenleri ve öğrencilerin yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere kampanya düzenlediklerini belirterek, "Okul öğrencilerimizin topluma duyarlı bir birey olarak yetişmeleri açısından bu tür faaliyetlere önem veriyoruz. Okulumuz daha önce de böyle bir yardım kampanyası düzenleyerek çok sayıda ihtiyaç sahibini sevindirmiştir. Maddi zorluklardan dolayı oyun oynayamayan onlarca çocuk var. Öğretmen ve öğrencilerimizin düzenlediği yardım kampanyası hem inancımız hem de toplumsal sorumluluğumuz gereği önemli bir faaliyettir. Okul öğrencilerimizin diğer okul öğrencileri tarafından da örnek alınmasını diliyorum" dedi.
Toplanan kıyafet, oyuncak ve ayakkabı yardımlarını teslim alan Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, bu projede emeği olan Okul Müdürü Hayri Çetinkaya ile tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Toplanan yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı kaydeden Gümülcineli, "Hepinizi bu duyarlı davranışınızdan dolayı kutluyorum. Eğitim kurumlarında öğrencilere bu tür kampanyalarla gençlerin yardımlaşma alışkanlığının kazanmasını amaçlıyoruz. Şuna emin olun ki, toplanan yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Bizler sadece bir aracıyız. Bu gibi projelerle belki bir kez bile oyuncakla oynamamış çocuklar oynayacak,bayramda bile yeni kıyafet giyemeyen çocuklar kıyafet giyecek. Bu yardımların dualarını sizler alıyorsunuz” diye konuştu.

ali_dilmen_yardim1.jpg

Öğrenciler kendi aralarında topladıkları oyuncak ve giyim eşyalarından oluşan kolileri araca kendileri yükledi. Yardımlar Adapazarı Belediyesi'nin Sosyal Yardımlaşma Marketi'nden ücretsiz alışveriş yapan yardıma muhtaç ailelere verilecek.