Sabah ailelerin Gazi Süleyman Paşa Camii önünde toplanmalarıyla başlayan sünnet şöleninde ilk olarak konvoy yapılarak çocuklar gezdirildi. Daha sonra kapalı spor salonuna geçilerek şölene burada devam edildi. Sünnet şölenine Akyazı Belediye Başkan vekili Mehmet Çakmak, başkan yardımcısı Mustafa Tonyalı, Akyazı Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sünnet olacak çocuklarının yakınları katıldı.

Akyazı Belediye Başkan vekili Mehmet Çakmak yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür ederek, “Sünnet olacak çocuklarımız için güzel bir program hazırladık. Eğlencenin ardından çeşitli ikramlarda bulunacağız. Bu yıl Akyazı Devlet Hastanesi uzman doktorları tarafından hijyenik ortamlarda sünnet işlemi gerçekleştirilecek. Tüm çocuklarımıza şimdiden geçmiş olsun diyorum” dedi.   

Konuşmaların ardından ise Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulan şölende çocuklar hazırlanan etkinliklerle eğlenceli bir gün geçirdi.

Çocuklar daha sonra, kendilerine verilen randevuya göre Akyazı Devlet Hastanesinde sünnet ettirilecek.