Zaman daraldıkça “16 Nisan’da” yapılacak olan “referandum” ile ilgili “STK’lar da” saflarını belirlemeye başladı.
Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı olarak “Sakarya Barosu” bu konuda oldukça hareketli bir “hayır” kampanyası başlattı.
Ardından HAK-İŞ’in ülke genelinde bağlattığı “evet” kampanyasına “Sakarya Şubesi” de önemli bir katkı sağladı…
Türkiye genelinde STK’lar kendi görüşleri doğrultusunda “referandum” konusunda taraflarını belli ederken bazılarının ise sessiz kalması eleştiri konusu olmuyor değil.
Elbette her STK’dan “referandum” konusunda açıkça bir tavır sergilemesini beklemek doğru değil.
Neticede STK’lar arasında farklı düşünce ve görüş içinde bulunan insanların olması son derce doğaldır…
Diyeceksiniz ki, Türkiye Barolar Birliği ve HAK-İŞ gibi STK’ların içinde farklı görüşlere sahip insanlar yok mu?
Tabii ki var. Hatta bu STK’ların “referandum” konusunda görüşlerini açıkça deklare etmelerinden farklı görüşlerdeki üyeler rahatsız.
Burada önemli olanın STK’ların başındaki isimlerin “referandum” konusunda ki kararlı tutumlarının olduğunu da hatırlatmakta yarar var…
Kuşkusuz STK dendiğinde Türkiye’de ilk akla gelen kuruluş TÜRK-İŞ oluyor. Dolayısıyla TÜRK-İŞ’in “referandum” konusundaki tutumu da merak ediliyor.
En azından TÜRK-İŞ’in “referandum” konusundaki tutumunu bir medya mensubu olarak bizim merak ettiğimizi de söyleyebiliriz.
Zira bu merak biraz da; TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın Sakaryalı olması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yakın bir isim olmasından kaynaklanıyor…
Kabul etmek lazım ki, “referandum” konusunda TÜRK-İŞ’in rengini açıkça belli etmesi Ergün Atalay’ın tek başına alacağı bir karar değildir.
En azından TÜRK-İŞ yönetiminde bulunan isimlerin çoğunlukla böyle bir kararın altına “imza” atması gerekir.
Ancak yine de Ergün Atalay’ın şayet isterse TÜRK-İŞ yönetimine böyle bir kararı aldırabileceğini herkes iyi bilir…
Yanlış anlaşılmasın! TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı bu konuda “zorlamak” veya “zora sokmak” gibi bir niyetimiz asla yok!
Ancak her daim Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın olduğunu dile getirip, beraber fotoğraf veren Ergün Atalay’ın bu süreçte ki çekingenliğini de merak etmiyor değiliz.
Biz yine de “TÜRK-İŞ’in referandum sessizliği” önümüzdeki günlerde bozulacak diye tahmin ediyoruz. Zira Ergün Atalay’a yakışan da bu olur…