Sakarya Türk Telekom İl Müdürü Ali Rıza Hanedar Telekom binasında basınla buluştu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hanedar, şu anda Ferizli ve Erenler ilçesinin tamamen Fiber kente dönüştüğünü belirterek, 2013 yılının sonunda Sakarya’nın tamamen fiber kent olacağını belirtti. Sakarya Türk Telekom İl Müdürü Ali Rıza Hanedar, Telekom’un Sakarya’daki yatırımlarından bahsetti. Sakarya’da Türk Telekom’un 240 bin abonesi olduğunu belirten Hanedar, il genelinin nüfusunun 900 bine yakın olduğunu hatırlatarak, abone sayısının oldukça fazla olduğunu kaydetti. Ttnet müşterisi 78 bin aboneleri olduğunu bu rakamın kendilerinden toptan hizmet alarak dağıtım yapanlarında eklendiğinde 90 bine çıktığını kaydeden Hanedar, bu rakamların toplu kullanılan yerlerin de hesaplanması ile Sakarya’da internet kullanımının oldukça yaygın olduğunu söyledi.

Sakarya’nın tamamında fiber internet ile iletişim kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Hanedar, “Sakarya ilimizde yatırımlarımızda hız kesmeyeceğiz ve altyapı yatırımlarımızı sürdürerek fiber kent dönüşümünü en kısa sürede tamamlayacağız. Şu anda Ferizli ve Erenler ilçeleri fiber kente dönüştü. 15 gün sonra Serdivan İlçesi 2013 yılının ocak veya Şubat ayında da Adapazarı ilçesi tamamen fiber kent olacak. 2013 yılının sonuna kadar il genelinde fiber internet için çalışmalarımız tamamlayacağız” dedi. Hanedar fiber internet altyapısını nüfus yoğunluğuna göre planladıklarını ancak 2012 yılı içinde 54 kırsal yerleşim yerinde de fiber internetin ulaştığını kaydetti. Günümüzde sokakta işlenen suçlardan daha fazla fiber suçun işlendiğine de dikkat çeken Hanedar, bu konuda kendilerinin cezai yaptırım uygulama gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını ancak böyle bir durumda verilen hizmeti kestiklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Hanedar bu yüzden wireless veya kablolu internet kullanan müşterilerinin internet kullanımını daha ucuza getirmek için ortak kullanımdan uzak durmalarını tavsiye ederek, “Bir Ip adresinden birden fazla kullanıcı olduğunda diğer bir kullanıcının işlediği fiber suça ortak kullanımdaki diğer kişilerde ortak oluyor” dedi.

Telekom olarak en büyük sıkıntılarından birinin yaşadıkları kablo hırsızlıkları olduğunun altını çizen Hanedar, 2012 yılında sadece Kocaali ve Karasu ilçelerinde 48 telefon kablosu hırsızlığının yaşandığını belirterek, “Bu durum hem bizi hem de müşterilerimizi sıkıntıya düşürüyor” dedi.

Türk Telekom Sakarya olarak arızaya müdahale oranlarının 9,5 dakika olduğunu kaydeden Hanedar, “2012 yılı içinde bildirilen arızaların yüzde 85’i 22 saatten önce çözülmüş. Ortalama 9,5 dakikada arıza gideriliyor. Bazen 1-2 gün veya 1 hafta 10 gün süren arızalarda oluyor. Bizim için önemli olan müşteri memnuniyeti için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Hatta bu sene ilk kez uygulamaya başladığımız bir yöntemle bine yakın müşterimizin arıza bildirmeden internet hızlarında yaşadıkları sorunları düzeltmek için evlerinde ziyaret ettik” dedi.